Türkiye enerji pazarının önde gelen oyuncularından olan Enerya iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra yeni marka kimliği ve uygulamaları ile de en prestijli ödüllere layık görüldü. Dubai’de düzenlenen Transform Awards MENA-Dönüşüm Ödülleri’nde“Enerji Sektöründe En İyi Marka Kimliği’’, “En İyi Marka Kimliği Uygulamaları” , “En İyi Marka Mimarisi Çözümü”dallarında Altın ödüller Enerya’ya verildi.

Türkiye’nin 2. en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya, 12 yıldır Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını ve altyapı faaliyetlerini yürütüyor. 2002 yılından bu yanabulunduğu illerde farklı markalar altında hizmet veren Enerya, 2014 yılında markalarını tek bir isim altında topladı. Markanın logo ve uygulama çalışmaları dünyanın en önemli stratejik marka danışmanlık ve tasarım firmalarından olan Landor tarafından hazırlandı. Enerya’nın logosunda yer alan renk ve görseller, yenilenebilir enerjinin kaynakları olan doğal gaz, elektrik, su, rüzgar ve güneşi simgeliyor.

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, “Geleceği enerjide görüyoruz. 12 yıldır enerji sektöründe 850 binden aboneye 1,5 milyar TL’lik ciroya ve toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulaştık. 12 ilin sinerjisinden yararlanmak amacı ile Landor ile birlikte 1 yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 2014 yılına değişime yeni marka ve logomuz ile başlamıştık. Bu kadar emek verdiğimiz bir çalışmanın beğenildiğini görmek bize gurur verdi” dedi. Enerya bu yıl Türkiye’de Yılın Örnek İşvereni Ödülü ve SAP Türkiye Kalite Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Altı yıldır Transformers Magazine tarafından verilen Dönüşüm Ödülleri, her yıl itibar yönetimi, iş geliştirme, kurum kimliği ve markalaşma alanlarında dağıtılan en önemli global ödüller arasında yer alıyor.


Editör: TE Bilişim