Niğde’de emlakçılık yapan Mustafa Bilgin, kaçak emlakçıların ve sosyal medyada emlakçılık yapanların vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Vergi mükellefi olmadan ve emlakçıların adının kullanılarak kiralama ve satış yapıldığını söyleyen Bilgin, "Vergi mükellefi olmadan ve gerekli kursları tamamlamadan emlakçılık yapanlar kadar kamu kurumlarında çalışarak emlakçılık yapanlarda var. Sağlıklı ve dürüst çalışan insanlarımız olmasına rağmen 'Ayakçı Emlakçı' olarak tabir ettiğimiz ve önlenemeyen emlakçılar da var" dedi.

Kapora Dolandırıcıları

Son yıllarda kaparo dolandırıcılığın arttığını söyleyen emlakçı Bilgin, “Daire ve arsa alacaklara başlıca tavsiyelerimizden biri mal sahibini görmeden pazarlık yapmamaları. Dolandırıcılık son zamanlarda bir hayli arttı ve bu nedenle kapora alarak dolandırılan vatandaşların sayısı fazlalaştı. Vatandaş satıcıyı görmeden kaporayı yatırıyor daha sonra satıcı vatandaşı engelliyor ve yatırılan kaparo parası cebine kalmış oluyor. Alıcı arsayı almaktan vazgeçtiğinde ise 15 gün içerisinde kaporası geri kendisine iade edilmesi gerekir.

Ayakçı Emlakçılar Yaygın

Vatandaşlar kendi işlerini yapmanın yanı sıra, “ayakçı emlakçı” olarak nitelendirdiğimiz vatandaşlar devlete katkısı dahi olmadan çalışma yürütüyor diyen Mustafa Bilgin, “Kamu kurumlarında çalışanlar dahi emlakçılık yapmakta. Emlakçıların ülke genelinde sıkıntılar çok yüksek. Sosyal medya üzerinden ve ayakçılık yaparak sözde kendini “emlakçı” olarak nitelendiren kişiler aslında bir dolandırıcıdır.

Odamız Kuruluyor

Yine daha önceki yıllarda emlakçıların bir odası olmadığı için emlakçıları diğer odalara dağıtmışlar. Kunduracılar Odasına kayıtlıydık, bir seçim gerçekleştirdik ve bu seçimi kazandık. Şuan mevcut olarak Kunduracılar Odası’nın başkan vekili olarak görev yapıyorum. En kısa zaman içerisinde de Emlakçılar Odası’nı da kuracağız ve ayakçı emlakçılarla mücadelemizi devam ettireceğiz. Ayakçı emlakçılar hırsız gibi vergi kaçakçılığı yapıyor, malı alıp satıyor ve vergi dahi ödemiyor. Ayakçı ve sosyal medya üzerinden sözde emlakçılık yapan hırsızlarla mücadelemiz devam edecek” dedi.

2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Editör: TE Bilişim