Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Eker, emekli olup esnaflıkla uğraşan vatandaşa ceza niteliğinde olan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırıldığını belirterek, kepenk kapatan esnafın artık üretim yapıp ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi. 


Eker konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Ceza niteliğinde düşündüğümüz sosyal güvenlik kurumu kesintisi vardı yüzde 15’lik bunu önce yüzde 10’a arkasında bu kesintiyi iptal ettiler. Bundan dolayı Niğde esnaf ve sanatkârlarımız adına hükümetimize teşekkür ederim. Bizim yıllardan beri en büyük sorunlarımızdan biriydi. Birçok arkadaşımız bu sorundan dolayı iş yerlerini kapatıyordu ve gidip parklarda emekliler sınıfına giriyordu. Bu indirimden sonra artık vatandaşlarımız iş yerlerini kapatmayacak çalışıp üretim yapacak. Parklarda boş boş oturmayıp üretim yapıp ekonomiye katkı sunacaklar. Bunları yaparken yanlarında istihdam sağlayacaklar. Hükümetimizin esnaf ve sanatkârlarımız adına aldığı en büyük kararlardan biri oldu” dedi.

Eker; "Yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarından alınan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. Buna göre, 4/a (SSK-hizmet akdiyle çalışanlar), 4/b (Bağkur-kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar) ve 4/c (Emekli Sandığı-kamu görevlileri) kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından SGDP kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29 Ocak 2016 itibarıyla sonlandırılacak. Bu çerçevede, 4/a ve 4/b kapsamında yaşlılık aylığı alanların Şubat/2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk edecek SGDP Mart/2016 dönemi aylıklarından kesileceğinden, Nisan/2016 döneminde ödenecek aylıklarda SGDP kesintisi yapılmayacak. 4/c kapsamında emekli aylığı alanların Şubat/2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk eden SGDP Şubat/2016 aylıklarından peşin olarak kesildiğinden Mart/2016 dönemi aylıklarından SGDP kesintisi yapılmayacak" diye konuştu


Editör: TE Bilişim