Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Patates ve Elma üreticisinin, ürünlerini değerlendirmek ve önünü açmak konusunda hertürlü çabayı gösterdiklerini belirtti.
 
Milletvekili Muharrem Selamoğlu yaptığı bu konuda yaptığı açıklamada şöyle dedi.
 
“Patates ve elma çiftçilerimizin yüzünü güldüren fiyatların arkasında ısrarla sürdürdüğüm temasların yatıyor olmasını görmek beni oldukça mutlu etmiştir.
 
         Tüm hemşerilerimin bildiği üzere yaz döneminden başlayarak sürdürdüğüm temaslarım sonucu bu yıl mahsul sökümü dönemine patates ihracatı için gümrük kapılarının açılması yetiştirilerek, çiftçilerimizin mağdur olması engellenmiştir. Bu yıl gerçekleştirilen yüksek miktarda üretime karşın yoğun temaslarım sonucu patates üreticisinin ürününün iyi bir fiyata ulaşması için zamanında sınır kapıları açılarak ihracatın önü açılmış ve bu yılda çiftçimizin yüzünün gülmesi sağlanmıştır.
 
         Ama tüm bunları yeterli görmeyerek Kızılcahamam AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısında da görüşmelerime devam ederek, yeni gelişmeler için yürüttüğüm çalışmaların sonuçlanması sağlandı.
 
         Bu görüşmelerim sonucunda Patates ihracatçımız için ton başına 25 $, elma ihracatçımız için ise ton başına 50 $ destekleme yapılması konusunda sonuca ulaşıldı.
 
         Bu desteklerle üreticilerimizin daha iyi şartlarda satış gerçekleştirmesi ve ihracatçılarımızın da daha iyi gelirlere kavuşması sağlanacaktır.
 
         Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli çiftçi ve tüccar kardeşlerimizin önünü açmak için elimden gelen her çabayı göstereceğimi taahhüt eder, bu vesileyle yeni desteklerin tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diler, selam ve saygılarımı sunarım.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim