Niğde’de Kayseri yolunda bulunan bir meyve suyu fabrikasında alacakları bulunan elma tüccarı ve üreticiler fabrikanın önünde eylem yaparak, sandık sandık elmaları yere döktü. 





Niğde’de meyve fabrikasında yaklaşık 2 trilyona yakın alacakları bulunan vatandaşlar, fabrikada muhatap bulamayınca fabrika önünde elma sandıklarını döktü, ardından kısa süreliğine yolu trafiğe kapattı.



Niğde-Kayseri yoluna da elma dökerek fabrika sahibini protesto eden vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.



Elma Üreticisi Hacı Kahraman, “Yetiştirdiğimiz elmalarımızı birer birer topladık, getirdik buraya peşin para diye sattık. Ne şimdi fabrikanın sahibi var ne de bir müdürü var ne de bir çalışanı var kimse bizle muhatap olmuyor. Ankara’ya kadar gittik holdinglerine, adamlar dünya zengini olmuş Kanada’da, Avrupa’da büyük ticaret yapıyorlar ama bizimle muhatap olmak istemediler. Paranızı ödeyeceğiz de demediler, ödemeyeceğiz de demediler. Bizi kapıdan içeri alıp bir bardak çayı bile vermediler. Köylü, tüccar ve esnaf arkadaşların yaklaşık bu fabrikadan 2 trilyon alacağımız var. Çok mağdur durumdayız. Borçluyuz komşularımıza mahcup düştük artık bir muhatap istiyoruz. Paralarımızın bir an önce ödenmesini istiyoruz. Bizlere enteresan tekliflerde bulundular. Ankara’da rezidanstan daire verelim dediler. 'Ben daireyi ne yapayım köyde sobada daha tezek yakıyorum' rezidansı Ankara’da nasıl alayım. Benim 60 bin lira alacağım var bana vereceği rezidansın getirisi 500 bin liraymış. 250 bin lira daha ver bana diyor 350 bin liraya rezidanstan sana daire vereyim. Ben 60 bin liranın peşine düşmüşüm sen benden 250 bin lira daha istiyorsun. Bize diyor ki elmalarını bize vereceksiniz çünkü alternatifiniz yok diyor. Memleketimizin ileri gelenleri, milletvekilleri bir çalışma yapmıyorlar. Mecbur kaldığımız için kendimizi böyle adamlara dolandırtıyoruz” diye konuştu.



Elma Tüccarı ve Üreticileri, çevik kuvvet ekiplerinin olay yerine gelmesiyle eylemi sonlandırdı.







http://www.borhaber.net/ekonomi/elma-ureticileri-nigde-de-yol-kapatti-h18760.html

Posted by Bor Haber on 14 Aralık 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim