El Sanatları Eğitim Merkezlerine kursiyer öğrenci alınacak...

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bilecik, Elazığ, Mersin (Silifke), Düzce, Kastamonu ve Sivas İllerinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılı için öğrenci alınacak.

El Sanatları Eğitim Merkezlerine Kilim - Halı Dokuma, Yöresel Bez Dokuma, Ahşap Oyma (Mobilyacılık), Taş İşleme(Mermer), Dikiş-Nakış, Konfeksiyon, Gümüş İşleme ve Restorasyon konularında 2 yıl ve 6 ay süreli parasız yatılı öğrenci alınacak.

Elsanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınacak kursiyer öğrencilerde aranacak şartlar ile Elsanatları Eğitim Merkezleri Eğitim Konuları ve Kapasiteleri aşağıda olup ilgililer Eğitim Merkezlerine müracaat edebilecekler.

 

KURSİYER ÖĞRENCİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Yatılı kursiyer öğrenciler için en az ondört, en çok yirmi; gündüzlü kursiyer öğrenciler için en az ondört yaşında olmak,

c) Yatılı kursiyer öğrenciler için taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi, bir suçtan dolayı mahkûm olmamak,

ç) Yatılı kursiyer öğrenciler için evli olmamak,

d) En az ilköğretim okulu mezunu olmak,

e) Herhangi bir Müdürlükte eğitim ve öğretimine devam ederken hiçbir Müdürlüğe kursiyer öğrenci olarak alınmama cezası almamış olmak,

f) Erkek kursiyer öğrenciler için öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak.

           

KURSİYER ÖĞRENCİLERİN KAYIT SÜRESİ

(1) Uzun süreli kurslara kursiyer öğrenci alımı ilanı, her yıl Haziran ayında başlar Eylül ayı sonuna kadar devam eder.

(2) Uzun süreli kurslara ön kayıtlar Haziran ayında başlar, Eylül ayı sonuna kadar devam eder. Kesin kayıtlar Ekim ayında başlar, Kasım ayının ilk haftası cuma günü mesai bitimine kadar devam eder.

(3) Ön kayıt işlemleri doğrudan Müdürlük veya internet üzerinden; kesin kayıtlar ise doğrudan Müdürlük tarafından yapılır. 

(4) Uzun süreli kurslara kesin kaydı yapılan kursiyer öğrencilerin bilgileri, Kasım ayının üçüncü haftası cuma günü mesai bitimine kadar, kısa süreli kurslara kesin kaydı yapılan kursiyer öğrencilerin bilgileri kursun başladığı gün Genel Müdürlüğe gönderilecek.

           

KURSİYER ÖĞRENCİLERDEN KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

(1) Kursiyer öğrencilerden kayıt sırasında aşağıdaki belgeler istenir.

a) EK-2’deki örneğine uygun Kursiyer Öğrenci Başvuru ve Beyan Formu,

b) Öğrenim belgesi veya Müdürlükçe onaylı sureti,

c) Son altı ay içinde çekilmiş dört adet 4,5 x 6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf.

(2) Kayıt sırasında istenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar.

(3) Kursiyer öğrenciler eğitime devam ederken, Kursiyer Öğrenci Başvuru ve Beyan Formunda beyan ettikleri durumlarında değişiklik olması halinde, buna ilişkin beyanı zamanında ibraz etmek zorundadırlar.



Editör: TE Bilişim