CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlara değindi, çözüm önerilerini sıraladı.

Girdi fiyatlarındaki artışın çiftçinin belini büktüğünü ifade eden Gürer, çiftçinin BAĞ-KUR primine uygulanan yüzde 5 oranındaki hazine teşvik indiriminin en az enflasyon oranında artırılması gerektiğini söyledi.

GÜRER, TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerin farklı sorunlarla boğuşarak üretimi sürdürmeye çalıştığını anlattı.

Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici

GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK ARTTI

Girdi fiyatlarındaki artışların maliyetler üzerindeki baskısının bir yıldır kırılamadığını ve arttığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçilerimiz BAĞ-KUR primlerini de ödemekte zorlanmaktadır. 2022 yılı tarım BAĞ-KUR primi aylık 1.668 lira olmuştur. Ekonomik buhran çiftçilerin bellerini bükmüş, BAĞ-KUR primini dahi ödeyemez hâle getirmiştir” dedi.

ZİRAAT BANKASI KREDİ LİMİTİ YÜKSELTİLMELİ

Prim gün sayısının on beş güne çekilmesi ve çiftçilerinprimlerine uygulanan yüzde 5'lik hazine teşvik indiriminin en az enflasyon oranında artırılması yönünde bir beklenti olduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Çiftçilerimiz ayrıca Ziraat Bankasının sıfır faizli kredi limitinin de 250 bin lira olarak güncellenmesini talep etmektedir. Çiftçilerimiz, yüksek faiz nedeniyle kredi kullanmakta sorun yaşamaktadır” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilik ve hayvancılıkta yaşanan sorunları çözmenin, siyasi iktidarın görevi olduğunu da belirterek, “Bakan, bakan durumundan çözüm üreten konumuna ermelidir. Çiftçi mutsuzdur; destekler, zamlar karşısında çiftçiyi korumaktan uzaktır” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer mecliste yaptığı konuşmada şöyle dedi.” Çiftçilerimiz farklı sorunlarla âdeta boğuşmakta ve üretimi sürdürmeye çalışmaktadır. Girdi fiyatlarındaki artışların maliyetler üzerindeki baskısı bir yıldır kırılamamıştır, artmıştır. Çiftçilerimiz BAĞ-KUR primlerini de ödemekte zorlanmaktadır. 2022 yılı tarım BAĞ-KUR primi aylık 1.668 lira olmuştur. Ekonomik buhran çiftçilerin bellerini bükmüş, BAĞ-KUR primini dahi ödeyemez hâle getirmiştir. Prim gün sayısı on beş güne çekilmesi ve çiftçilerimizin primlerine uygulanan yüzde 5'lik hazine teşvik indiriminin en az enflasyon oranında artırılması beklentidir. Çiftçilerimiz ayrıca Ziraat Bankasının sıfır faizli kredi limitinin de 250 bin lira olarak güncellenmesini talep etmektedir. Çiftçilerimiz, yüksek faiz nedeniyle kredi kullanmakta sorun yaşamaktadır. Çiftçilik ve hayvancılıkta yaşanan sorunları çözmek siyasi iktidarın görevidir. Bakan, bakan durumundan çözüm üreten konumuna ermelidir. Çiftçi mutsuzdur; destekler, zamlar karşısında çiftçiyi korumaktan uzaktır. ”

Editör: TE Bilişim