Geçtiğimiz günlerde Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Yönetim Kurulu ve Niğde Fırıncılar Odasında toplanan Fiyat Belirleme komisyonunda, 220 gramı 2 lira 50 kuruş olan ekmek fiyatının, 200 grama düşürülüp 3 lira 50 kuruşa çıkarılma kararı alınmıştı. Ekmek zammının bakanlık onayı ili birlikte Temmuz ayı başından itibaren geçerli olması bekliyor.

Ekmeğin gramajı düştü, fiyatı arttı


Niğde'de ekmek fiyatları son aylarda sürekli artış gösterdi. Buna göre Kasım 2021'de alınan kararla ekmek 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıkarılmış, Şubat 2022'de ise 50 kuruş zamla 2 lira 50 kuruş olmuştu. Temmuz ayı başından itibaren ise ekmek 3 lira 50 kuruş olacak. Şubat ayı ile Temmuz ayı arasında ekmeğe gelen 1 liralık zamla birlikte gramajı da 220 gramdan 200 grama düştü.

Un fiyatları ve maliyetler de artıyor


Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında 220 lira olan un çuvalının 360 liraya çıktığını söylemiş, fırıncıların maliyetlerini karşılayamadıklarını belirtmişti.


Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel ekmek zammı dilekçesini NESOB Yönetim Kuruluna verirken yaptığı basın açıklamasında fırınların kapanma noktasına geldiğini belirtmişti.
 

Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü

Editör: TE Bilişim