Niğde’nin Edikli Beldesinde yaşayan esnaflar, çiftçiler borçlarından dolayı köşe buçak kaçıyorlar. Kimisinin tarlası, kimisinin traktörü  hacizli…
Edikli Kasaba halkı  çoğunlukla çiftçilikle geçiniyor. Ancak ürettikleri patates yada buğday hükümetin verdiği düşük taban fiyattan dolayı masraflarını bile karşılamadığından ya araçları hacizli, ya işyerleri hacizli Niğde’ye yada başka yere kendi araçları hacizli olduğu için  gidemeyen Ediklililer, çoğunlukla toplu taşım araçlarını kullanıyorlar. Gittikleri yerde jandarmadan, polisten köşe bucak kaçıyorlar.
Patates ve buğdayın beklentilerine ekonomik açıdan karşılık bulmamaları yüzünden hem kullandıkları elektrik paralarını hem de Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden aldıkları kredi borçlarını ödeyemediklerini dolayısıyla da haciz sarmalı içinde  yaşadıklarını belirtiyorlar.
Zaten borçla başlayan ekim-dikim işlerinin hasata gelindiğinde ise yapılan borçlanmanın neredeyse faizini bile karşılamakta zorlandıklarını söyleyen Ediklililer borçların taksitlendirilerek ödenmesi yolunda yetkililerden yardım beklediklerini de istiyorlar.
 Haber : Yusuf GÖKDEMİR-Borhaber.net
Editör: TE Bilişim