Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (NİTSO) Serdar Ecemiş,Türkiye’nin yakaladığı istikrarın devam etmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerinin bile öne çekebileceğini söyledi.
 
         Yaşanan global krize rağmen beklenenin üzerinde gerçekleşen yüzde 8.8’lik büyüme rakamlarının Türkiye’yi dünyanın çekim merkezi haline getirdiğini söyleyen Ecemiş, “2010 yılında gelen dış yatırımları, 2011 yılının ilk 7 ayında geçmeyi başaran Türkiye ekonomisi yerli sanayicilere de ilham kaynağı oldu” dedi.
 
ARTIK İNSANLARIN İHTİYAÇLARI DEĞİŞTİ
            
         Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu ve Arap ülkelerinde yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın Türkiye’nin önünü açtığına değinen NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, ülkedeki istikrarın sürmesi halinde 100. yıl hedefine çok daha erken ulaşılabileceğine dikkat çekti. Arap     baharı olarak tabir edilen ve daha önce eşi benzeri görülmemiş protestolarla hak, adalet ve özgürlük arayan Arap ülkeleri için Türkiye’nin önemli bir model olduğunu belirten Ecemiş, “Tunus, Cezayir, Mısır, Libya, Bahreyn, Ürdün ve Yemen gibi ülkelerde büyük çapta, Moritanya, Suudi Arabistan, Umman, Suriye, Irak, Lübnan ve Fasta küçük çapta olmak üzere tüm Arap dünyasını sarsan mitingler, protestolar ve halk ayaklanmaları artık insanların ihtiyaçlarının değiştiğinin ve dünyaya bakışlarını yeniden şekillendirdiklerinin bir göstergesidir. Önce Tunus'ta başlayan bu protestolar, insanların işsizlik, gıda enflasyonu, siyasi sorun, ifade özgürlüğü, usulsüzlükler ve kötü yaşam koşulları gibi pek çok sorundan muzdarip olduklarının ilanıdır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ziyaretlerde karşılaştığı yoğun ilgi ise Türkiye’nin bu coğrafyada nasıl karşılık bulduğunun dünyaya verilen en net mesajıdır” dedi.
 
TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINA VARDI
 
           Avrupa Birliği uyum yasaları ile kendi içerisinde özgürlük ve demokrasi vurgusu yapan Türkiye’nin artık kendi büyüklüğünün farkına vardığını kaydeden Ecemiş, “Başbakanımızın Arap baharında yaşanan demokratik dalgaya verdiği destek, ancak kendi ekonomimizdeki bu büyüme ile doğru orantılı olabilirdi. Yılın ikinci çeyreğinde yakaladığımız yüzde 8,8 hem içeride hem de dışarıda gidişatın iyi olduğunun göstergesidir. Yakaladığımız bu yüksek büyüme oranının önümüzdeki günlerde daha üst seviyelere taşınması için bizler de elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekonomideki bu büyümenin istikrarla devam etmesi halinde 2023 yılını daha önceden kutlamaya başlayabiliriz” diye konuştu. Yeni Yıldız Gazetesi / NİĞDE
Editör: TE Bilişim