Dünya da 4 ülkede üretilen, güneş ışınlarını enerjiye dönüştüren "Hücre" panelleri Bor Organize Sanayi Bölgesinde üretilecek. 

Emerji üretiminin ülkelerinin kalkınmaları ile doğru orantılı olduğunu belirten Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ; Çağımız enerji ve enerjiyi yönetme çağıdır. İlimizde yakın gelecekte enerji tarları bir güneş gibi doğacak, ilimizi aydınlatacak. Keban Barajının ürettiği elektrik 750 megavat civarındadır. Bor İlçemizde kurulması kesinleşen Bor Enerji İhtisas Bölgesinde ise 1500 megavat elektrik üretilecek. Keban Barajının 2 katı elektrik üretilecek" dedi. 

HÜCRE ÜRETİMİ İÇİN BOR OSB'DE YER TAHSİS EDİLDİ

Vali Necmeddin Kılıç; Olmassa olmaz bir konu daha var. Enerji panellerini Türkiye'de üretebiliyoruz. Ama asıl para tutan bir elimizin büyüklüğünde olan "Hücre" diye tabir ettiğimiz, panellerin içerisine konulacak, güneş ışınlarını enerjiye çevirecek cihazdır. Güneş ışınlarını enerjiye çeviren bu cihaz, Dünya da sadece 4 ülkede üretilebilmektedir. Bu çok yüksek bir teknolojidir. Bu teknolji ile "Hücre" üretecek olan bir holding  bize müracaat etti. Bu hücreyi üretebilmek için biz Bor Orgünize Sanayi Bölgesinden 32 dönümlük arazi tahsis ettik. Bu fabrika Niğde'ye yapılacaktır. Dolayısı ile çok ileri teknoloji ürünü olan hücre yapımına Niğde öncülük etmiş olacaktır. İlimiz için, yakın geleceği için çok önemli bir gelişme ve müjdedir. Bu güzel gelişmenin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 





Editör: TE Bilişim