Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu ; “ Bölgenin kalkınmasında Dünya Bankası ile birlikte çalışma imkanlarını konuştuk”

 

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi’nin bölge kalkınmasında entegre, çevreci bir kalkınma anlayışını benimsemesini dikkat çekici bulduğunu belirterek bu amaçla Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. 

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, Başkan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştü.

 

Başkan Babaoğlu’nun KOP İdaresi çalışmaları ve KOP Bölgesi hakkında bilgiler verdiği Raiser, güvenli bir gelecek için Türkiye ile KOP Bölgesi dahil çeşitli bölgesel projeler yürüttüklerini ve bu çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

 

Konuşmasına KOP İdaresi'nde gördüğü misafirperverlik karşısında etkilendiğini belirterek başlayan Martin Raiser, İdare’nin entegre ve çevreci bir kalkınma yaklaşımını benimsediğini duymanın çok ilgisini çektiğini ifade ederek; geleneksel tarım bölgesi olarak bilinen bölgenin geleceğinin tarımın modernleştirilmesi yanında ileri teknoloji, enerji ve ulaştırma-lojistik gibi alanlarda yapılacak alt yapı projeleri ile bölgenin büyük bir kalkınma ivmesi kazanacağına inandığını söyledi. 

 

KOP İdaresi'nin küresel iklim değişikliğine uyum ve çevreci kentleşme anlayışını da çok olumlu bulduğunu ifade eden Raiser, Dünya Bankası Türkiye Ofisi olarak elindeki farklı çalışma gruplarının KOP İdaresi ile birlikte çalışması için gerekli yönlendirmeleri yapacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Konya yakından incelememiz ve dikkate almamız gereken Türkiye'nin en büyük ili. Büyük bir potansiyeli var. Niğde, Aksaray ve Karamanla birlikte KOP Bölgesi bütünüyle Türkiye kalkınmasına büyük katkılar yapacak bir bölge. Bunları öğrenmekten büyük bir mutluluk duydum.”

 

Babaoğlu: “Birlikte çalışabileceğimiz birçok alan olduğu gözüküyor”

 

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Babaoğlu ise Bölge’nin kalkınmasında amacıyla Kalkınma Bakanlığı ile birlikte geliştirdikleri stratejileri adım adım uyguladıklarını belirterek şunları söyledi: “Önümüzdeki aylarda şekillenecek bir KOP Eylem Planı var. Bölge'nin kaderini değiştirecek ve bu Bölge'yi dönüştürecek mega bir proje olan KOP Eylem Planı, Kalkınma Bakanlığımız tarafından son hali verildikten sonra inşallah bu yıl içinde Sayın Başbakanımız tarafından açıklanarak yürürlüğe girecektir. Çalışmalarımız bu yönde yoğunlaşmıştır.”

 

KOP Eylem Planı kapsamındaki birçok projenin Dünya Bankası proje hedefleriyle de uyumlu olabileceğini ifade eden Başkan Babaoğlu “Birlikte çalışabileceğimiz birçok alan olduğu gözüküyor. Bu amaçla Dünya Bankası Türkiye Ofisi ile görüşmelere devam edeceğiz. Sayın Raiser'in KOP İdaresi'ni ziyareti bu amaçla bir başlangıç olmuştur” diye konuştu.

 

Babaoğlu konuşmaların ardından Raiser’e KOP İdaresini gezdirirken, Sanat Galerisinde sergilenen fotoğraf sanatçısı Musa Dalkılıç’a ait “Yansımalar” isimli çalışmayı hediye etti.






 






Editör: TE Bilişim