DenizBank, çevreye duyarlı projeleri destekleme yaklaşımı kapsamında Niğde’de Turseff (Turkey Sustainable Energy Financing Facility) işbirliği ile güneş enerjisi sistemleri konulu bir konferans düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda KOBİ’lere, enerji verimliliği ve yatırım finansmanı konuları aktarıldı.


DenizBank, enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 5 Mart 2015 Perşembe günü Niğde Ticaret Odasında gerçekleşen konferansta enerji verimliliği ve enerji alışkanlıklarının değiştirilmesi konuları masaya yatırıldı.


Denizbank Orta Anadolu Bölge KOBİ Bankacılığı Satış Müdürü Cevdet Akcan, Turseff Enerji Mühendisi Emre Oğuzöncül, Turseff Banka İlişkileri Müdiresi Seyran Hatipoğlu ve Niğde Üniversitesi Nano Teknolojileri Uygulama ve Araştırma merkezi Doç. Dr. Fuat Karakaya’nın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda çevresel olarak temiz bir birincil enerji kaynağı olan Güneş enerjisi ve yatırım finansmanı konuları hakkında KOBİ’lere bilgi  verildi.


Enerji verimliliğini artıracak projeler önemseniyor

DenizBank Orta Anadolu Bölge KOBİ Bankacılığı Satış Müdürü  Cevdet Akcan, törende yaptığı konuşmada, “DenizBank kurulduğundan bu yana çevresel bilincin de etkisiyle güneş enerjisi yatırımlarının finansmanına büyük ağırlık vermeye devam ediyor. Ülkemizin kalkınması için de büyük önem taşıyan enerji verimliliği ve bu verimliliği arttıracak her projeyi önemsiyoruz. Bankamız, enerji finansmanında Türkiye’deki en etkin kurumlardan biri olmaya devam edecek” dedi. 



DenizBank Hakkında
DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 758 şubesi ile 15 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altında; DenizBank'ın yanı sıra yedi yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile finansal olmayan beş yerli iştirak ve Bahreyn'de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım,  Ekspres Menkul, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Destek Varlık Yönetimi; Intertech, DenizKültür, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.
Sberbank Hakkında
Sberbank, Rusya’nın en büyük bankasıdır ve Rusya’daki bankacılık sektörü aktiflerinin yaklaşık üçte birini elinde bulundurmaktadır. Sberbank’ın ana hissedarı olan Rusya Merkez Bankası, banka hisselerinin %50’si ile bir adet oy imtiyazlı hissesine sahiptir. Bankanın diğer hisseleri 244,000’den fazla gerçek ve tüzel kişiye aittir. 17.000’den fazla şubesi ile Rusya’daki en geniş şube ağlarından birine sahip olan Sberbank’ın uluslararası operasyonları Kazakistan, Ukrayna ve Belarus’u kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesinin ötesinde Sberbank Europe AG ile Orta ve Doğu Avrupa’da sekiz ülkeye, DenizBank ile de Türkiye’ye kadar uzanmaktadır. Almanya ve Çin’de temsilcilikleri, Hindistan’da bir şubesi bulunan Banka, Sberbank (Switzerland) AG ile İsviçre’de de faaliyetlerini yürütmektedir. Sberbank ayrıca, Sberbank CIB ile yatırım bankacılığı, finansal danışmanlık ve global piyasalarda işlem yapma hizmetleri de sunmaktadır. Sberbank, Rusya Merkez Bankası tarafından verilen 1481 no’lu genel bankacılık lisansına sahiptir. Bankanın resmi web siteleri:

Editör: TE Bilişim