DenizBank yetkilileri Niğde'de 52 Belediye Başkanının katılımı ile gerçekleştirdiği programda kamu finansmanı konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, DenizBank’ın belediyelere son 4 yılda 2 milyar TL kredi desteği sağlandığı da belirtildi.
 Sahip olduğu finansal süpermarket anlayışıyla müşterilerinin beklentilerini dikkate alan ve bu paralelde yenilikçi finansal çözümler sunan DenizBank;  kamu finansmanı konusunda yaptığı çalışmaları anlatmak üzere Niğde'ye çıkarma yaptı.
Grand Otel'deki etkinliğe Niğde Belediye Başkan Vekili Fevzi İnsel, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Çiftlik Belediye Başkani Yusuf Öcal  ile belde belediye başkanlarının yanı sıra DenizBank'tan Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, Kamu Finansmanı Satış Bölüm Müdürü Melih Ergün, Niğde Şube Müdürü Ali Yücel ve Bölge Satış Müdürleri katıldı. Belediye Başkanlarına kamu finansmanı konusunda sunum yapan DenizBank yetkilileri; Türkiye'deki yerel yönetimler, Avrupa Birliği - Türkiye yerel yönetim karşılaştırmaları ve DenizBank'ın kamu finansmanı aktiviteleri hakkında bilgiler verdi. Ardından düzenlenen yemekte katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
     BELEDİYE FİNANSMANINDAKİ EN BÜYÜK ÖZEL BANKA
         Belediye finansmanındaki en büyük özel bankanın DenizBank olduğunu dile getiren DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, DenizBank'ın özel bankalar arasında Kamu Finansmanı'nı ayrı bir birim olarak yapılandıran ilk ve tek banka olduğuna dikkat çekti. Şanlı, "DenizBank Kamu Finansmanı Grubu 2007 yılında, başta belediyeler olmak üzere bütün kamu kuruluşlarıyla DenizBank'ın mevcut ilişkilerine yeni bir yön vermek amacıyla kuruldu. 2009 yılında ise bankanın ayrı bir iş kolu olarak yeniden yapılandırıldı. DenizBank'ın kamu sektörüne katkısı sadece bankacılık faaliyetleri ile sınırlı değil. Bankamızın bu konuda eğitim ve sosyal sorumluluk alanlarında da çalışmaları bulunuyor" dedi.
           DenizBank Kamu Finansmanı Satış Müdürü Melih Ergün ise DenizBank olarak belediyelere son 4 yılda 2 milyar TL finansman desteği verdiklerini kaydetti. Ergün, belediye finansmanı konusunda en büyük özel banka konumunda olduklarını belirterek; Kamu Finansmanı konusunda daha fazla hizmet vermek için DenizBank olarak çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi




Editör: TE Bilişim