TCDD Adana, Afyon, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Karaman, Edirne, Karabük, Kahramanmaraş, Eskişehir, İzmir, Gaziantep, İskenderun, Isparta, İstanbul, Tokat, Mersin, Kars, Manisa, Kocaeli, Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Kütahya, Kırklareli, Konya, Tekirdağ, Sivas, Malatya, Samsun, Yozgat, Uşak, Şanlıurfa bölge müdürlükleri ve Genel Müdürlüğe 500 makinist, 86 mekanik vasıta tesis cihaz vinç operatörü, 66 tren teşkil işçisi olmak üzere toplam 652 işçi alacak.

Niğde'de eleman ve iş arayanlar  sitemizin sağ en alt köşesindeki iş ilanları bölümüne TIKLAYIN en Niğde İş İlanlarını sitemizden takip edebilirsiniz. 



Demiryollarından alınacak personel ile ilgili  yapılan konu ile ilgili açıklama şöyle ; 

TÜRKİYE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMUNDA 22.07.2013 TARİHİNDE İLAN EDİLECEK İŞGÜCÜ TALEBİMİZE BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATE ALMALARI GEREKEN HUSUSLAR

Teşekkülümüz Bölge Müdürlüklerine bağlı işyerlerinde Belirsiz Süreli (Daimi) İş Sözleşmesi ile çalıştırılmak üzere 500 Makinist (Tren) İşçisi, 86 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü, 66 Tren Teşkil İşçiliği sanat kolunda işçi alınacaktır.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince talebimiz Açık İş İlanlarında 22.07.2013 tarihinde ilan edilecek ve 31.07.2013 tarihine kadar ilanda kalacaktır. Talebimiz ilan edildikten sonra ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapılacaktır.

1- İlan edilecek talebimize başvurabilmek için, ”Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” gereğince adayların 2012 yılı KPSS’dan en az 60 puan alması gerekmektedir.

2- Taleplerimiz İŞKUR’da il düzeyinde yayınlanacak olup, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” gereğince talebimize başvuru yapabilmek için, talebin ilan edildiği il sınırlarında ikametgâh edilmesi şarttır.

3- Atama yapılacak işyerleri ve adaylarda aranan öğrenim durumu bilgilerini görmek için “İşyerleri ve Öğrenim Durumları” başlıklı pdf dosyasını açmanız gerekmektedir.

4- Türkiye Çalışma ve İş Kurumunda ilan edilecek talebimize başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce;
- Çalışacağı işyerini görmeleri,
- Daha önce işe giren Makinist İşçileri, Tren Teşkil İşçileri ile Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörleriyle görüşmeleri,
- Tren Teşkil İşçiliğine başvuracak adayların TCDD web sitesinde yer alan Tren Teşkil İşçiliği tanıtım filmini izlemeleri,
- TCDD web sitesinde yer alan Makinist İşçiliği, Tren Teşkil İşçiliği ve Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü Görev tanımlarını okumaları kendileri için faydalı olacaktır.

5- Adaylar, ilan edilen iş gücü taleplerinden sadece birine başvuru yapabilecektir.

6- İŞKUR tarafından gönderilecek listelerde yer alan adayların, sözlü sınava katılabilmeleri için, gönderilecek tebligatta belirtilen ve TCDD web sitesinde yayınlanacak olan tarihler arasında,
- Öğrenim belgesi,
- Nüfus cüzdan örneği veya fotokopisi,
- Askerlik durum belgesi, (terhis, tecil, muaf olduğunu belirtir.)
- Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Belgesi (Sicil kayıtları varsa her kayıtın mahkeme kararlarını (onaysız fotokopi olabilir)
- Resimli İş Talep Bilgi Formunu (web sitesinde yayınlanacaktır) eksiksiz olarak doldurup, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Gar/Ankara adresine teslim edeceklerdir.

7- Lüleburgaz 171, Çerkezköy 164, Edirne 173, Uşak 353, Banaz 354, Manisa 312, Alaşehir 352, Manisa 361, Turhal 415, Havza 413, Karaman 622, Ulukışla 631, Narlı 651, Tavşanlı 751 ve Isparta 744 Yol Bakım Onarım Şefliklerine başvuran adaylardan E sınıfı sürücü belgesi fotokopisi istenmektedir.

8- Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

9- Sözlü sınav tarihi ve yeri, www.tcdd.gov.tr web sitemizde ilan edilecektir. Ayrıca, Sözlü sınav tarihi ve yeri İŞKUR ca gönderilen listede bulunup, evrak teslimi yapan adaylara evrak tesliminde tebliğ edilecek veya adreslerine tebligat gönderilecektir.

10- Teşekkülümüzde görev alacak makinist işçileri, tren teşkil işçileri ve mekanik vasıta tesis cihaz ve vinç operatörleri 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

11- Adayların deneme süresi 4 aydır.

12- Ataması yapılan adaylar atandığı işyerinde en az 5 yıl çalışmak zorundadır. Bu süre içerisinde nakil isteğinde bulunamayacaktır.

13- Ataması yapılan adaylar, vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

14- Ataması yapılıp, işe başlayan adaylar, 7 yıl içerisinde 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin II inci fıkrasına göre veya kendi isteğiyle ayrılması halinde, eğitim, kurs ve staj programları süresince aldıkları ücretleri ve meslekleri hakkında işveren tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları sürelerine ait günün, geçerli şartlara göre hesap edilecek maliyetin ½ si tutarında Teşekkülümüze tazminat ödeyecektir.

15- Yapılacak sözlü sınavı sonucunda başarılı olan Makinist İşçileri, Tren Teşkil İşçileri ile Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü adaylarından;
Tam Teşekküllü Devlet Hastaneleri veya Resmi Üniversite Hastanelerinin herhangi birisinden Sağlık Kurulu Raporu alınacaktır.

Sağlık Kurulu Raporunda;
-Görme Dereceleri ( sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş)
-Renk Muayenesi ( ishihora testi yapılmış)
-İşitme Muayenesi (Odyometrik sonucu saf ses ortalaması fısıltıyı kaç metreden duyduğu) özellikle belirtilmiş olacaktır.
-Evraklarınızın teslimi sırasında almış olduğunuz sağlık raporu, Bölge Sağlık Müdürlüğümüzce TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi gereğince değerlendirilip, çalışabileceğiniz grup tespit edilecektir. Grubu Makinist İşçiliği, Tren Teşkil İşçiliği ve Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğüne uygun olan adaylar psikoteknik muayenesine gönderilecektir.

Editör: TE Bilişim