Sitemizi daha önceden takip edenler hatırlayacaktır. 2010 yılında seri halde Mera tartışmaları ile ilgili haberler yapmıştık. (Aşağıda eski haberlerimize ulaşabilirsiniz)

 

Bor OSB Yönetim Kurulu tarafından  Mera Komisyonu Başkanlığına 11.05.2009 tarih ve  11-05-01 sayılı yazı Bor OSB yanındaki 11. 286 dönüm mera  arazinin Bor Karma Organize Sanayine tahsis edilmesi istenmişti. Bu istek daha sonradan 3 bin dönüme kadar düşürülmüştü. 

 

Mera Komisyonu, Vali Yardımcısı Başkanlığında, Tarım İl Müdürü, Tarım İl Müdürlüğünden ilgili Şube Müdürü, İl Özel İdaresi Müdürlüğünden bir Ziraat Mühendisi, Hazine Avukatı, Milli Emlak Müdürü, Kadastro Müdürü ve Ziraat Odası Başkanı olmak üzere 8 (sekiz ) kişiden oluşmakta. Komisyon konuyu görüşmüş ve istenilen alanın büyüklüğü, mera alanlarının çeşitli sebeplerle bitmek üzere olduğu hayvancılık sektörüne olumsuz etkileri. Mera açığının var olduğu gibi çeşitli haklı gerekçelerle reddine karar verilmişti.

 

TARIM İL MÜDÜRÜ BASKILARDAN TAYİN İSTEMİŞTİ

 

 

Bundan 3 yıl önce  daha önceki Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, Niğde Ziraat Odası eski başkanı Bayram Ali Özdemir, Niğde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz’ın tarafları olduğu, birbirlerine karşı sert açıklamaların yapıldığı tartışmalar yaşamıştık.

 

 Mera arazisi üzerinden yapılan tartışmalar ve siyasi baskı  sonucunda Tarım eski il müdürü Cemil Usanmaz Çorum iline tayin istemiş ve ardından ataması yapılmıştı.

 

3 YIL ÖNCE YAPILMAYAN TAHSİS ŞİMDİ GERÇEKLEŞTİ

 

Bu ay itibari ile Bor Karma Organize Sanayinin istediği mera alanı Bor OSB’ye tahsis edildi. Mera Komisyonu kararı ve Tarım İl Müdürlüğünün yazıları ile  Bor Belediyesi de mecliste durumu onayladı.

 

Bor Belediyesi Bor Karma organize sanayinde yaklaşık % 50’ye yakın bir hisse sahibi. Daha önceden % 25 olan Bor Belediyesinin  hissesi, arsa sahiplerinin iş kuramaması ve devri nedeni ile % 50 ye yaklaştı.  

 

4 BİN DÖNÜM MERA ARAZİSİ DAHA YOK OLDU

BOR BELEDİYE MECLİSİ DE ONAYLADI

 

Edindiğimiz bilgiye göre; Bor İlçesi Köfterlik mevki olarak tabir edilen yerde 4 bin dönümlük arazi Belediye Meclisinde görüşülerek Çin yatırımı! da gerekçe gösterilerek Bor OSB’ye mera alanı  tahsis edildi.  Mera arazisinin 20 yıllık ot bedeli olarak da 360 bin TL’nin Bor Belediyesi’nce yatırılması kararına oy birliği ile karar verildi.

 
Büyük gürültüler kopartılan, tartışmalı  mera arazisi, sessiz sedasız  mecrasını buldu!...


Konu ile ilgili 2010 tarihli haberlerimiz için aşağıdaki manşetlere TIKLAYIN






 




























Editör: TE Bilişim