Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde’nin Ulukışla İlçesi Çiftehan Köyü sınırları içerisine dar gelirli aileler için Çiftehan Termal Tesis Kompleksi yapacağını söyledi.


Kompleksin projesinin hazırlandığını önümüzdeki günlerde ihalesinin gerçekleşeceğini ifade eden Vali Kılıç, projenin maliyetinin yaklaşık 5 milyon olduğunu belirtti.


Vali Kılıç, komplekste vatandaşlara 5 yıldızlı otelin müşterilerine verdiği hizmeti vereceklerini dile getirerek: “Niğde Valiliği olarak dar gelirli vatandaşlara 5 yıldızlı hizmet verebilmek için bu tesisi hayata geçiriyoruz. Dar gelirli aile sabah arabasına 30 TL’lik yakıtını alarak komplekste ailesiyle birlikte güzel bir geçirecek” dedi.


Çiftehan Termal Tesis Kompleksi Projesi hakkında Vali Kılıç şunları ifade etti: “Mimari Proje iki bodrum ve zemin kattan oluşmaktadır. Bin 500 metrekare oturumlu yapı, 3 bin 800 metrekaresi kapalı, 700 metrekaresi açık olmak üzere toplam 4 bin 500 metrekare alana sahiptir. İkinci bodrum katında baylar ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere 138 metrekare kapalı alana sahip Türk Hamamı, 98 metrekaresi havuz kısmı olmak üzere toplam 160 metrekare kapalı termal havuz, sauna, buhar odası, şok havuzu, 4 adet şok duşu, 3 adet WC, 1 adet enrgelli wc, 3 adet duş, 6 adet soyunma kabini ile 135 adet soyunma dolabı, 2 adet masaj odası ve 2 adet kür odası, 91 metrekare kafaterya-vitamin büfesi, 32 metrekare büyüklüğünde bir fitness salonu bulunmaktadır. Ayrıca bayanlar tarafında kapalı termal havuz içerisinde 1 adet çocuk havuzu ile bayanlar tarafından bağlantılı aquapark ve erkekler tarafından bağlantılı açık havuz bu kata hizmet eden 2 adet merdiven ile 2 adet asansör bulunmaktadır.


Birinci bodrum katında 40 adet 11 metrekare büyüklüğünde aile banyosu baylar ve bayanlar için ayrı ayrı 3 adet wc, 1 adet engelli wc, 2 adet masaj odası ile 2 adet kür oıdası, 2 adet 150 metrekare kafeterya –vitamin büfesi ile 2 adet 32 metrekare büyüklüğünde fitness salonu yer almaktadır. Zemin katında baylar, bayanlar girişi ile aile odamları girişi, 20 adet ortalama 22.00 metrekare büyüklüğünde dükkan ile yöresel ürünlerin satışı için üst örtülü 40 adet açık tezgah bulunmaktadır”

Vali Kılıç ayrıca Çiftehan’a özel bir yatırımcı tarafından 5 yıldızlı bir otelinde yapılacağını sözlerine ekledi.








Editör: TE Bilişim