Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi’ne bağlı 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine karşı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Bor Şeker Fabrikası önünde miting düzenlendi.

Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10’na yakın CHP Milletvekili, Saadet ve İyi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların temsilcileri, çiftçiler, şeker işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Mitingde konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Pancarın stratejik bir ürün olduğunu hatırlatarak; “Bu işçidir, esnaftır, çiftçidir, vatandır. Vatanını satana karşı Türkiye genelinde CHP olarak bütün şeker fabrikasını gittik. Halkımıza diyoruz ki: “şekere sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız Sümerbank, gibi et balık gibi, Tekel gibi diğer satılan fabrikalar gibi şeker fabrikası da kapanacaktır. Hepiniz bunu bilin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise: “Şeker fabrikaları satışını kim istedi, işçi istedi mi ?, üretici istedi mi ?, esnaf istedi mi ?, kim istedi Amerikan firmaları. Bir rapor yazdılar enflasyonun sebebi, Türkiye’deki hayat pahalılığını sebebi şeker fabrikaları dedi. Zarar eden enflasyonu yükselten şeker fabrikaları değildir. Bu satış kimsenin lehine değil, bu satış Türkiye topraklarında bulunan kimsenin lehine değil. Kimin lehine söz konusu firmaların lehinedir. Şeker demek, Niğde demek. Vatan demek. Kendi vatanımız gibi sahip çıkacağız. Vatan ne ise şeker de odur. Biz sadece şekeri değil vatanı savunuyoruz. Et ve Balık Kurumu'nu attık, şimdi eti dışarıdan ithal ediyoruz. Tekeli sattık, sigarayı ithal ediyoruz. Yem fabrikasını sattık saman ithal ediyoruz. Şeker de satılırsa şeker ithal edeceğiz ” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından halaylar çekildi. Polis ve Jandarmanın önlem aldığı miting olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim