YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yerel gündemle ilgili açıklamada bulundu. Niğdeli çiftçilerin iktidarın uyguladığı politikalar sebebiyle zor dönemlerden geçtiklerini belirten Başkan Adem, " Patates üretiminde birinci olan Niğde'de üretim sekteye uğramaya devam ediyor"dedi.

Son dönemlerde artan gübre, akaryakıt, vergi, ekim zamları sebebiyle 81 ilde çiftçilik yapan üreticiler maddi ve manevi açıdan zor zamanlar geçiriyor. İktidarın uyguladığı politikalar sebebiyle birçok üretici toprağa küserken çiftçi kârdan çok zarar etmeye başladı. Patates üretiminde birinci olan Niğde ilinde ise patates ve daha birçok sebze ve meyve üretimi sekteye uğruyor.

"CHP İLE YENİDEN TARIM ÜLKESİ OLACAĞIZ"

 Üreticinin çok zor durumda olduğunu belirten Başkan Adem ise CHP iktidarında çiftçinin yüzünün güleceğini ifade ederek, " Niğde'deki çiftçimiz artık geçinemiyor. İktidarın uyguladığı hatta uygulayamadığı politikalar sebebiyle çiftçi can çekişiyor. Çünkü AKP hükümeti hiçbir şekilde çiftcilerle ilgilenmiyor, destek olmuyor. Patates üretiminde birinci olan Niğde'de de bile patates üretimi sekteye uğruyor. Çünkü çiftçi toprağa küstü. Maddi ve manevi yara aldı. Haciz şokunu yaşadı. Venezuelada tarım yapmaya çalışan AKP yerli üreticisini hiçe saydı. Hangi kapıyı çalsam üreticiden bin ah işittik. Hepsinin derdi aynı. Sorunları bitmek bilmiyor. Ama ne olursa olsun, iktidar ne derse desin biz çiftçimiz için elimizden geleni yapacağız. Türkiye yeniden tarım ülkesi olacak. Çiftçimizin yüzü bizlerle, CHP ile yeniden gülecek"şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim