Niğde Kapalı Cezaevinde geleceğe dönük projeler görüşüldü

 

Vali yardımcısı Abdullah Uçgun beraberinde Niğde Valiliği Proje Destek ve Uyguluma Birimi personeli ile Niğde Kapalı Cezaevi’ni ziyaret etti.

 

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cezaevi Savcısı Zekeriya Günal ile Cezaevi Kurum Müdürü Ramazan Fidanoğlu, kurum 2. Müdürleri Mehmet Yasdı, Ali Özceviz ve Toker Tokgöz katıldı.

 

 Öncelikli olarak AB bütçesi ile finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca çağrısı yapılan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Operasyonel Hibe Programı” kapsamında hedef kitlesi olarak kabul edilen mahkum ve tutukluların tahliyelerinden sonra soysal entegrasyonuna yönelik rehabilite çalışmaları ile tutukluluklarının bitiminden sonra istihdam edilebilirliklerinin önündeki engeller ve mahkumlara bu anlamda bir iş kolunda uzmanlık kazandırabilme faaliyetleri görüşüldü.

 

Cumhuriyet Başsavsıcı Hayrettin Akçıl, cezaevinde mahkumların “meşguliyet terapisi” ile hem kaliteli zaman geçirmeleri hem de önemli bir iş gücü olarak ülke ekonomisine kazandırılmalarına yönelik yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Uçgun ile beraberindeki heyet, dekoratif deri ürünleri atölyesinde parça derilerden yapılan üç boyutlu halılar, muhtelif süs eşyaları, terzi atölyesi, fotoğraf ve resim atölyesi ile antik güzel sanatlar atölyesini inceledi. 


 


Editör: TE Bilişim