Niğde Üniversitesi Hibe Destek Proje Başvurularında Danışmanlık Hizmeti Veriyor


Niğde Üniversitesi, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek, firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşların Ar-Ge çalışmalarına bilimsel katkıda bulunmak, Niğde’deki girişimcilere proje konusunda teknik bilgi desteği sağlamak ve Niğde’de proje kültürünü geliştirmek amacıyla kurduğu Niğde Üniversitesi Proje Geliştirme ve Destekleme Birimi (PROGED) hibe destek proje başvurularında danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.


Kurulduğu günden bu yana üniversite-sanayi işbirliğinin gelişerek güçlenmesi için çalışmalar yapan PROGED, Niğde’deki sanayici ve işadamlarına yönelik çeşitli bilgilendirme toplantıları ve seminerler düzenmiş, çeşitli firmalara ziyaretlerde bulunarak mevcut proje ve hibe destekleri hakkında işadamlarını bilgilendirerek proje başvuruları için teşvik etmişti.


PROGED yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Korkanç bir açıklama yaparak, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın bu yıl bölgede tarıma dayalı sanayi ve gıda ürünleri imalatı, metal işleme ve üretimi ve turizm alanlarında ayrıca Niğde’de madencilik ve taş ocakçılığı, deri ürünleri imalatı ve kimyasal madde ve ürünleri imalatı konularında proje başvurularını kabul ettiğini hatırlattı.


Yrd. Doç. Dr. Korkanç, talep eden kişi ve kuruluşlara proje geliştirme ve uygulama konularında Niğde Üniversitesi Proje Geliştirme ve Destekleme Birimi tarafından danışmanlık hizmeti verileceğini belirtti.


PROGED’e üniversitenin internet sayfasındaki iletişim bilgilerinden kolaylıkla ulaşılabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Korkanç, bu yıl ki projelerin son başvuru tarihinin 7 Şubat 2013 saat 17.00 olarak açıklandığını belirtti ve kalan sürenin ajansın bu dönemki hibe desteklerinden yararlanabilmek ve farkındalık yaratacak proje oluşturabilmek için oldukça kısa bir süre olduğunu söyledi.


Editör: TE Bilişim