Çamardı İlçesine Bağlı Burç Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında ilk Toplu İş sözleşmesi imzalandı
Kasım 2010’da  Çamardı ilçesine bağlı Burç Belediyesinde örgütlenme çalışmalarını başlatan Belediye İş sendikası  02.03.2011 tarihinde Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığından aldığı yetki ile Burç Belediyesinde Toplu iş sözleşme görüşmelerine başladı. Yapılan görüşmeler neticesinde Burç Belediyesi çalışanları,48 TL yevmiye ile 1200 TL net maaş ve Bakanlar Kurulunun açıklamış olduğu tarihlerde bir yıl içerisinde 52 günlük yevmiye tutarında ikramiye alacaklar. Ayrıca yine Toplu sözleşme ile işçiler, evlenme, doğum, ölüm, Doğal afet, öğrenim, Bayram ve giyim yardımı gibi sosyal haklardan faydalanacaklar.
Belediye Başkanı Remzi Özmen’inde destek verdiği sendikal faaliyetler sonucunda işçiler Belediye tarihinde ilk defa sendikalı olma gurunu yaşadılar. Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN çalışanların haklarının verilmesi konusunda Peygamber efendimizin Hadis-i Şerifini hatırlatarak, ’bu çalışanların hakkı; verdiğimiz haklar bir lütuf değil işçilerimin hakkıdır. Bizler bu makamlarda gelip geçiciyiz, Belediyemizi de çalışanlarımızı da hakkaniyet ölçüsünde korumak mecburiyetindeyiz. Bu sözleşmenin hem Belediyemize hem de Burç halkına hayırlara vesile olmasını dilerim. Dedi.
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban ÖZKAYMAK Burç Belediye Başkanı Remzi Özmen’e Teşekkür ederek ‘’Burç Belediyesi’nde tam bir aile havası gördüm, çok güzel bir çalışma ortamı var, bunun mimarı tabii ki Belediye Başkanımızdır. Ben çağdaş, yapıcı, insancıl ve insana dolayısı ile emeğe verdiği değerden dolayı arkadaşlarım adına şahıslarına minnettarım’’ dedi. 


Editör: TE Bilişim