2013-2014 Öğretim Yılı Bu Benim Eserim Proje Bilgilendirme Toplantısı Niğde’de Gerçekleştirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü ve bu yıl 9. Su düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri, Bu Benim Eserim proje çalışması 2013-2014 öğretim yılı çalışmaları ile ilgili Niğde'de ’ilgilendirme yapıldı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen yarışma toplantısına TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Melikşah Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilal Vatansever ile Bilgehan Şahin, Ahmet Daşan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, Ar-Ge birimi Bu Benim Eserim sorumlusu Buket Akyol ve ortaokul öğretmenleri katıldı.

Toplantıda TUBİTAK tarafından, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri fen ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, araştırma yeteneklerini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla tüm ortaöğretim kurumlarına Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih dalları ile ortaokul öğrencilerine yönelik Bu Benim Eserim fen ve matematik yarışmalarına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Kayseri Bölge Koordinatörü Yalçınöz, “Bu yıl Bu Benim Eserim proje çalışmalarının dokuzuncusu düzenlenecektir. Bölge illerimizin katılımlarını önemsiyoruz. TÜBİTAK ile ortaklaşa yürütülen bu çalışmalar doğrultusunda amacımız, ülkemizin insan yetiştirme kapasitesini güçlendirmek, bunun için ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amaçlanmaktadır.

Hedefimiz ise öğrencileri, temel bilimler olan matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek, gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak ve ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.” diye konuştu.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yetkilileri proje başvurularının 2014 Ocak ayına kadar devam edeceğini ve konu ile ilgili her türlü desteği müdürlükten alabileceklerini belirtti.



 

Editör: TE Bilişim