Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bor Ziraat Odası Başkanlığıyla ortak hazırlanan ve KOP İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında Yem Bitkisi Tohumları ve Gübreler üreticilere dağıtıldı.

Bor ilçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan; “İlçemiz merkez ve köylerinde nadasa bırakılan alanlar artık kaba yem ihtiyacımızı karşılamamıza katkı sağlayacak. Nadas Alanlarını değerlendirmek ve bu alanlarda Yem Bitkisi Yetiştiriciliğini geliştirmek için Ziraat Odamızla ortak hazırladığımız ve KOP İdaresi tarafından desteklenen projemiz kapsamında Yem Bitkisi Tohumlarımızı ve Gübrelerimizi üreticilerimize dağıttık.

Özkan; “ Tarım ve hayvancılık konularında yapılacak yatırım ve destekler ile İlçe halkımızın gelir kaynaklarının arttırılması önceliğimizdir. Üreticilerimizin üretimin her aşamasında yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla sulu arazilerde yonca ve kuru arazilerde korunga yetiştirilmesi planlanarak, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından proje haline getirilmiş, İl Özel İdaresi tarafından desteklenerek üreticilerimize 600 kilogram Yonca ile 1 ton korunga tohumu alımı gerçekleştirilmiştir. Hedefimiz Ortaköy'de kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin gelir düzeyini artırmaktır. Bu amaçla üreticilerimizi desteklemek için tohum fidanı dağıtımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim