Bor İlçemizden Adana İline Otobüs seferi yok… Bor ve çevresinden Adana İline otobüs ile gidebilmek için kilometrelerce yol kat edip, Niğde’deki otobüs terminaline gitmeleri gerekiyor.
 
Sitemizin ziyaretçileri, bir çok konuda olduğu gibi istek ve şikayetlerini iletiyor bizde elimizden geldiğince onlara tercüman olmaya çalışıyoruz. Bu isteklerinden birisi de İlçemizden Adana İline otobüs seferlerinin olmaması.
 
Edindiğimiz bilgiye göre ; Bundan yaklaşık 15 yıl öncesine kadar Bor İlçemizden Adana İline 5 otobüs Mersin’e de 3 otobüs kalkarmış. Niğde, Bor, Kemerhisar istikametinde yolcu alarak her gün Adana’ya 5 otobüs hareket edermiş.
 
Ancak son yıllarda , Adana ve Mersin’e önce seferler çok azalmış, şuan itibari ile Bor İlçemizden Adana ve Mersin iline otobüs kalkmıyor, komşu illere ait otobüsler dahi geçmiyor.
 
Bor’dan , Altunhisar’dan ve buraların köylerinden Adana’ya gidebilmek için önce Niğde’ye ve oradan da şehir dışındaki çevre yolu üzerinde bulunan otobüs terminaline gitmeniz gerekiyor. Bu da yolcular için zaman kaybı olduğu gibi maliyeti de yüksek oluyor.
 
Şuan Niğde’den Adana’ya nerede ise her yarım saatte bir otobüs kalkıyor, sadece Kayseri merkezli Süha firmasının günlük 8 seferi var, diğer firmalarda ondan hiç aşağı kalmıyor.
 
Niğde’den Adana’ya bu kadar sık otobüs olmasına rağmen neden hiç birisi Bor İlçesinden geçmez .
 
Bunu otobüs firmalarının yetkililerine sorduk, gerekçeleri şöyle ; “Niğde’ye yeni terminal yapılınca Kayseri üzerinden gelen ve giden bütün otobüsler terminale girmeye başladı. Niğde ilinin yerel firmalarından İnan Turizm ve Aydoğanlar Turizm otobüs işletmelerinin Kayseri üzerinden gelen firmaların Niğde’den sürekli Adana ve Mersin yolcusu taşımaları üzerine sadece Bor için Adana seferi koymaları masrafları kurtarmıyor. Kayseri’den gelen otobüslerin Niğde – Bor – Kemerhisar güzergahından geçmesi yaklaşık 40 dakikalık zaman kaybı oluyor, Kayseri üzerinden gelen yolcular ise bu zaman kaybını gereksiz görüyor ve Bor üzerinden geçmeyen otobüsleri tercih ediyor. Yani otobüs firmaları, çoğunluğun yada paranın yönüne göre güzergahlarını belirliyorlar. Kimileri trenden dolayı zannediyorlar ama tren yıllardır vardı zaten, tren yolcusu ayrı otobüs yolcusu ayrıdır. “ dediler.


Kaynak :  www.gazeteBOR.com

Editör: TE Bilişim