Bor Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği 2011 Vergilendirme Dönemi Vergi Rekortmenleri plaket ve teşekkür belgesi töreni Bor Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene; Niğde Valisi Alim Barut,  Bor Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Bor Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Şehit Albay Nuri Pamir Kışlası Fabrika Komutanı Albay Erol Çetin, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Bor Beldiye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Defterdarı Cabir Döner diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, işadamları ve esnaflar katıldı.

2008 yılında Borda ticaret bitti söylemleri ile göreve geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, “Vergi rekortmenlerimizi, İhracat rekortmenlerimizi ve istihdam yaratan özel sektörün Bor’daki kahraman üyelerini tebrik ediyorum. Her yıl Defterdarlığın katkılarıyla bu ödül törenini düzenliyoruz. İş adamlarımıza şunu söylemek istiyorum. Sürekli inovasyona önem vermeliyiz. Çarşılarda kapatılan işyerleri olmayalım ama çarşılarda ikinci şubelerimizi açmamız gerekir. İlçemizde Toki’den hala ulaşım sorunu yaşıyoruz. Havaalanı projesine gereken önem verilmelidir. Bu Bor’un ticaretini çok etkileyecektir. Bor Karma Organize Sanayiye bir an önce doğalgaz gelmelidir” dedi.

Hologramlı belge veren Türkiye’deki tek veren Ticaret ve Sanayi odası olduklarını belirten Çalapkulu; “Yurtdışında Avrupa Birliğine ait bir oda ile akredite olma çalışmalarımız devam ediyor. 190 girişimci yetiştirdik. Birçok kurs açtık, 4 projeyi İŞKUR destekli, 2 proje odamız tarafından ve 1 projede AHİKA işbirliği ile gerçekleştirdik. Bor’daki dericilere ihracat yapma becerisini öğreten bir proje hazırladık bunu da hayata geçirmeye çalışacağız. Yenilikçi, kurumsallaşan, markalaşan, ve ortaklığa açık olmalıyız” diye konuştu.

 

YARDIM ADI ALTINDA TEFECİLİK YAPILIYOR

Ödül töreninde konuşan Niğde Defterdarı Cabir Döner yaptığı konuşmada vergi haftasında vergi bilincine önem verildiğini hatırlatarak, Gelir İdaresi Başkanlığının internet üzerinden verilen hizmetlerine değindi. Gelir idaresi Başkanlığının elektronikgirisimciler.gov.tr’de elektronik beryannamede dahil olmak üzere birçok konuda bilgilendirici veriler olduğunu söyleyen Cabir Döner; “Elektronik haciz dönemi artık başladı. SMS ile borç bildirimi de başladı. Vergi dairesi elektronik haciz işlemlerine de başladı. Haciz işlemlerinde tüm kurumlarla bağlantılar kuruluyor. Artık yapı temeli atarken İskân ruhsatı alırken vergi borcu yoktur belgesini almak zorunda kalacaklardır. Ayrıca vatandaşların yardım adı altında bir takım uygulamalara başladığını biliyoruz.  Post makinalarından kart çekme şeklinde bir uygulama var. Olmayan mal nedeniyle stok yüksek, belge düzenlenmediği için ceza, halk dilinde tefecilik olarak adlandırılan bir durum oluşuyor. Yardım adı altında bu tür uygulamalarda esnafımız uzak durmaları kendi menfaatleri için çok daha iyi olacaktır. Bu vesile ile 24. Vergi haftasını kutluyorum” diye konuştu.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ta ödül töreninde yaptığı konuşmada “Ödül alan bütün hemşehrilerimizi kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha kazançlı yıllar diliyorum. Mecburiyetten vergi rekortmeni olan bir ülke değil ve vergi verenlerin enayi yerine konmadığı bir ülke diliyorum” dedi.

Bor Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş’ta yaptığı konuşmada; “Çin ve Arap yartırımlarının gerçekleşmesini diliyorum. Vatandaşlar buralardan gelecek paralar önemlidir. Bu yatırımlar umarım gerçekleşir. Bu yatırımları ciddi manada önemsiyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Protokol üyeleri Bor’daki vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri

1. ZNO Kimya Metal Nakliya San. Tic. Ltd. Şti.

     2. Cemsa İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

     3. Kursan Metal Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti.

     4. Sas Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

     5. Çetin Deri İnşaat Gıda Nakliye Petrol Sanayi Ticaret A.Ş.


Kurumlar Vergisinde teşekkür belgesi alan firmalar
 
6. Ada Harita, Emlak ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.

     7. Bor Elektrolitik Bakır Sanayi ve Tic. A.Ş.

     8. Bor Medersan Dericilik San. Ve Tic. Ltd. Şti.

     9. Atalay Harita Mühendislik İnşaat Emlak Turizm Maden Ticaret San. Tic. Ltd. Şti.

10. Mekan Yakıt İnşaat Taşımacılık Gıda Tarım Ürünleri Tic. Ve San. Ltd. Şti.


Şahıslarda Gelir Vergisi rekortmenleri

     1. Murat Parpucu

     2. Tuncer Demir

     3. Nigar Erat

     4. Hacı Emin Atlı

     5. Ali Utku Tolu

Teşekkür Belgesi alan Gelir Vergisi rekortmenleri

     6. Erdal Boylu

     7. Cemal Niğdeioğlu

     8. Haluk Çetintürk

     9. Osman Özer

     10. Oğuz Ergün

Teşekkür belgesi alan İhracaat yapan firmalar

     1. ZNO Kimya Metal Nakliya San. Tic. Ltd. Şti.

     2. Ergin Yüksel

     3. Yüksel Perforje Ltd. Şti.

     4. Hisar Doğalgaz Madencilik A.Ş.

İstihdam konusunda Teşekkür alan işletmeler

     1. Filiz Müteahhidlik Turizm Gıda Deri Temizlik İşletmecilik Tic. San. Ltd. Şti.

     2. Astranova Tarım Tic. ve San. A.Ş.

     3. Erdal Aydın EA Tekstil

Editör: TE Bilişim