Niğde Defterdarlığı ve Bor Ticaret Odası Başkanlığınca Bor Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında; bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun ile ilgili Bor’daki mükelleflerin bilgilendirilmesi yapıldı.

 Bor Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya; Niğde Defterdarı Cabir DÖNER, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah ÇALAPKULU, Niğde Gelir Müdürü Harun AYGÜN, Niğde Vergi Daire Müdürü Beyhan ÖZKALALI, Bor Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Kahraman, Bor Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Birol Alkan, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin ERİÇ,Bor’lu Esnaflar katılımda bulundular.

 Toplantıda; Niğde Defterdarı Cabir DÖNER tarafından yapılan sunumda: kısaca Torba Yasa olarak da adlandırılan, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun ile ilgili Bor’daki mükelleflerin bilgilendirilmesi toplantısı yapıldı.

 CABİR, açıklamasında; 31 Aralık 2011 tarihinden önceki dönemleri içerisine alan kamu alacaklarının kapsamı ve kamuya borcu olan mükelleflerin kanuni süre içerisinde kamu borçlarını süresi içerisinde yapılandırmaya gitmeleri ve peşin ödeme ile birlikte 18 taksitte ödeme kolaylığının sağlanmış olması, borçlu mükelleflere borçlarını ödeme de  cazip kolaylıklar sağladığını ve borçlu vatandaşlarımızın bir an önce kolay ödeme koşullarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Biz vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi yönünde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İl genelinde bu bilgilendirme toplantılarımız sürecek. Halkımıza en iyi şekilde “ Torba Yasa” olarak da adlandırılan bu vergi barışını duyurmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız bunu vergi affını iyi değerlendirmelidir. Şeklinde açıklamada bulundu. 


Editör: TE Bilişim