Bor Şeker Fabrikası 2014 – 2015  Pancar Alım Kampanyası törenle açıldı.



Bor Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası töreni yapıldı. Bor Şeker Fabrikasında yapılan törene, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Kıd. Albay Fatih Dağlı, Bor Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, Şeker-İş Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, bazı parti temsilcileri, pancar üreticileri ve fabrika işçileri katıldı.

 

Fabrika bahçesinde yapılan törende Milletvekili Ömer Selvi kısa bir konuşma yaptı. Şeker İş Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul ise yaptığı konuşmada, “ Bor Şeker Fabrikamızın yeni bir pancar alım ve kampanya dönemine girmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Özelleştirme karşıtı mücadeleden zaferle çıktıktan sonra fabrikamızın halen üretime devam etmesi, devletimize ve halkımıza hizmet vermesi bizi onurlandırmaktadır. Biz Şeker işçilerinin en büyük temennisi fabrikamızın çalışmaya ve üretmeye devam etmesidir. Fabrikamız bugün yüzlerce kişiye ekmek kapısı olmaktadır. Kamusal bir sorumlulukla hepimizin sofralarının temel gıdalarından olan şekeri, pancar üreticimizin desteğiyle temiz ve sağlıklı bir şekilde üreten, kalitesiyle tüm Türkiye’de tanınan Bor Şeker’in özelleştirme tehdidi altında olması hepimizi tedirgin etmektedir.  Hükümetin açıkladığı yeni özelleştirme paketinde şeker fabrikalarının yer alması bu tehdidin devam ettiğini göstermektedir. Geçmiş yıllarda özelleştirmeye karşı elbirliğiyle yürüttüğümüz mücadeleyi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Bununla birlikte fabrikamızın daha iyi çalışması için elimizden geleni yapıp, yanlışları söylemekten çekinmeyeceğiz. Fabrikamızın kalitesini koruması ve daha iyi noktaya gelmesi için örgütlü mücadelenin gücünden yararlanmak zorundayız. Sendikanın başlıca görevi budur. Hepimiz gördük ki göz ardı edilen hatalar, eksiklikler Soma’da yüzlerce ailenin ocağına ateş düşürmüştür, yüzlerce yavruyu babasız bırakmıştır. Yerin metrelerce altındaki hatalar, yer üstünde de yaşanmıştır. İstanbul’da asansör faciasında hayatını kaybeden işçiler herkesin gözü önünde, herkesin bildiği yanlışlar yüzünden aramızdan ayrılmıştır. Bu yüzden iş güvenliğine dair tehditler, aksaklıklar göz ardı edilemez. Sendikamız bu hataların üstüne, partiler üstü bir bakış açısıyla gitmeye devam edecektir” dedi.

Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti’nin yaptığı dua ve kurban kesilmesinin ardından protokol üyelerinin kestiği kurdela ile 2014 - 2015 Şeker Alım Kampanyası açıldı.

 

Editör: TE Bilişim