Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile açılana girişimcilik kursu seçmeleri yapıldı.

 

 

90 girişimcinin başvurduğu girişimcilik kursu seçmeleri Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, Ahika Niğde Yatarım Destek Ofisi Koordinatörü Serhat Taşdemir, Kosgeb Niğde Sinerji Odağı temsilcisi Elçin Güleç tarafından yapıldı.

 

 

Bor TSO'ya yapılan 90 başvuru arasından  seçmeler  30 girişimci kurslara katılmaya hak kazandı.  Girişimcilik Kursu 25 Ocak 2013 tarihinde açılacak.

 

Bor TSO Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu konu ile ilgili yaptığı açıklamada” Odamız, AHİKA ve KOSGEB işbirliği ile açılan bu girişimcilik kursu yeni işyeri açacak girişimciler için son derece önemlidir.  Bu kurs sonunda 30 bin liraya kadar hibe bunun 15 bin lirası makine ekipmanları, 12 bin lirası  kira, personel maaşı, elektrik su telefon gibi işletme giderleri diğer 3 bin lirası ise işletmenin kuruluş masrafları olarak desteklenecek. Girişimcinin gerekli teminatı karşılaması halinde 70 bin lira makine ekipman ve demirbaş alımına banka teminat mektubu karşılığında iki yıl ödemesiz, sıfır faizli kredi kullanabiliyor” dedi.


 

Editör: TE Bilişim