Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile açılan girişimcilik kursu seçmeleri gerçekleştirildi.


Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yapılan 72 başvuru arasından gerçekleştirilen seçmelerde 30 girişimci kurslara katılmaya hak kazandı.  Girişimcilik Kursu Bor TSO Binası Salonunda 28 Haziran 2014 Cumartesi Günü Saat 10.00’da başlayacak.



72 Girişimcinin başvurduğu girişimcilik kursu seçmeleri Bor Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Tarım ve Başkan Vekili Yasin Us, AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serhat Taşdemir, KOSGEB Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman tarafından yapıldı.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bor TSO Meclis Başkanı Nihat Tarım  “Odamız, AHİKA ve KOSGEB işbirliği ile açılan bu girişimcilik kursu yeni işyeri açacak girişimciler için son derece önemlidir. Bu kurs sonunda girişimcilere % 30-% 70 destek ve hibe verilmektedir.Bu destek ve hibe ile makine ekipmanları, kira, personel maaşı, elektrik su telefon gibi işletme giderleri, diğer işletmenin kuruluş masrafları olarak desteklenecek. Girişimcinin gerekli teminatı karşılaması halinde % 70 destekle makine ekipman ve demirbaş alımına banka teminat mektubu karşılığında iki yıl ödemesiz, sıfır faizli kredi kullanabiliyor. Girişimci kurslarına ilgi yoğunluğu devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni kurslarımızı girişimcilerin talepleri doğrultusunda sürdürmeyi amaçlıyoruz.Tüm emeği geçenleri kutluyor.Teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim