Bu yazı Bor İlçemizde günlük olarak yayınlanan Bor’da Sabah Gazetesinden alıntı yapılmıştır.


Niğde Üniversitesinde Fakülte sayısı yediye çıkıyor. Daha önce beş fakülte ile eğitimini sürdürürken Bakanlar Kurulunun, Resmi Gazete’nin 24 Ekim 2011 tarih ve 28094 sayısında yayınlanan kararında; Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak İletişim Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması uygun görüldü.

Bu güne kadar gecikmiş olan bir fakültenin Bor İlçemizde açılması şart olmuştur. Özellikle Tarım Bilimleri ve Teknolojileri bölümünün ilçemiz de açılması, ilçemizin kalkınmasında çok önemli rol oynayacaktır. Konu ile ilgili olarak Bor Halkı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin Bor' a münasip olduğunu ve eğitim esnasında Bor Şeker Fabrikasının da bu konuda eğitim-staj gibi her türlü yardımı sağlayabileceğini de dile getirerek şu açıklamayı yapmıştır: “İlçemiz de kullanılmayan tarım alanlarında, yeterli yapılamayan tarım dallarında, tarım yan sanayi ve işletmelerinde, Şeker Fabrikamızın üretim alanlarının çeşitlenmesinde bu fakülte şarttır.”

Yüksek Okulların bulunduğu bölgede eski KIŞLA arazisi olan yer NİĞDE ÜNİVERSİTESİNE ( 2000 dönüm) arazi bağışlanmış bulunmaktadır. Bu atıl durumda olan 2000 dönüm arazi Bor’da açılacak ZİRAAT FAKÜLTESİ için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Öğrenciler bu arazide hem uygulamalı, hem teorik eğitim almaları sağlanmıştır.

Bor’da Sabah Gazetesi ekibi olarak ilçemize ÜNİVERSİTE yetkilileri tarafından BOR’a FAKÜLTE açılacağı müjdesini alıncaya kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu bilmelidir. Son günlerde ilçemizde sosyal, ekonomik ve kültürel yaşantının yeniden canlanması için BOR’a bir fakültenin kaçınılmaz olduğu aşikârdır. Şimdiden NİĞDE’NİN en büyük ilçesi olan geçmişte siyasette adını ALTIN HARFLERLE yazdırmış olan başta sağlık eski bakanı DR.DOĞAN BARAN, devlet eski bakanı AKIN GÖNEN, gümrük ve tekel eski bakanı sayın HAYDAR ÖZALP ve AK PARTİ NİĞDE milletvekili TBMM İÇ İŞLERİ KOMÜSYON ÜYESİ SAYIN ALPASLAN KAVAKLIOĞLU`nun referansları BOR’A fakülte açılması için yeterlidir kanısındayız.

Kampanyamıza başta milletvekillerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerinin, esnafların ve tüm BOR halkının destek vereceğine inanıyoruz, ve desteklerini bekliyoruz. Bor İlçemiz için oluşan bu tarihi fırsatın kaçırılmaması için yapılacak her girişimin arkasındayız ve destekliyoruz.

Editör: TE Bilişim