Anadolu Ajansı abonelerine Bor İlçesinde yapılması düşünülen Çin yatırımı ile ilgili haber geçti. Bor Karma Organize Sanayi Müdür Yavuz Kavaklıoğlu ve Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin ile görüşüp yapılan haber neticesinde Bor İlçemiz ülke gündeminde bir kere daha yer aldı. 



Bu güne kadar BOR - ÇİN üzerine bir çok haber yaptık. Bu haberler aşağıda LİNKleri verildi, görebilirsiniz. 



Çin - Türk İşadamları Derneği tarafından hazırlanan animasyon video ve Bor da yapılan Çin yatırımı sunumunu da aşağıdaki VİDEOdan izleyebilirsiniz. 




Ancak ilgimizi bu haberlere yapılan yorumlar çekti... Vatangazetesi.com ve Milliyet.com sitelerinde haberin altına yapılan yorumları sizler için aynen alıntı yaptık. Yorumları bu sayfanın altında okuyup sizlerde bu konuda ki düşüncelerinizi yorumlayabilirsiniz...




KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

BOR'a ÇİN Yatırımı Ülke Gündeminde 13 Eylül 2012, 00:38
Heyet, Çinli yatırımcılara Niğde’yi anlatıyor 09 Eylül 2012, 22:08
Niğde heyetinin Çin’e yatırım gezisi başladı 07 Eylül 2012, 12:44
Niğde Heyeti Çin'e Gidiyor 31 Ağustos 2012, 16:42
BOR - ÇİN Organize Sanayi Projeleri Tanıtıldı 30 Ağustos 2012, 21:41
BKOSB Toplantısında Çin yatırımı konuşuldu 01 Ağustos 2012, 15:05
Çin Heyeti Vali Barut’u ziyaret etti 31 Mayıs 2012, 15:40
VALİ BARUT; Yatırımcılara Her Türlü Desteğe Hazırız 04 Nisan 2012, 20:25
Bor Esnaf Kefalet Kooperatifi Seçimi yapıldı 11 Mart 2012, 18:57

Ülke Gündemine düşen haber aynen şöyle ; 

Çin'den Niğde'ye dev yatırım


Çinli iş adamları Niğde’nin Bor ilçesinde 2015 yılına kadar otomotiv, elektrik elektronik, pil teknolojisi gibi ürünlerin üretilebileceği yaklaşık 200 fabrika kuracak. 

Çinli iş adamları ile Türk iş adamlarının 1,5 yıldır devam eden görüşmelerinde somut adımlar atılmaya başlandı. Niğde’ye gelen ve Türk-Çin Endüstriyel Parkı adını verdikleri projeyi tanıtan Çinli işadamları, Bor Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek fabrikaların kurulacağı alanda incelemede bulundu.

Bor Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alan Çin’in, Türkiye’de yatırım yapmak için yer aradığını ve en uygun bölge olarak Bor OSB’yi belirlediklerini söyledi.

Türk-Çin İş Adamları Derneği yetkilileri ile yaklaşık 1,5 yıldır görüştüklerini belirten Kavaklıoğlu, ”Görüşmelerde arsa tahsisi aşamasına geldik. Çinli iş adamları ilk etapta Bor’da 3 yıl içerisinde yaklaşık 200 fabrika kuracak ve 15 bine yakın kişi istihdam edilecek. Fabrikalarda, rüzgar enerji santrallerinin üretimi, elektrik elektronik, otomotiv, elektrikli otomobil, pil teknolojisi, deri, çanta gibi bir çok alanda üretim yapılarak Avrupa’ya ihraç edilecek. Çinlilerle pazar ortağı olacağız. Fabrikaların 2015 yılında bitirileceğini taahhüt ettiler” dedi.

Yapılacak yatırımın bölge kalkınması ve Türkiye ekonomisi için önem taşıdığına dikkati çeken Kavaklıoğlu, Çinli iş adamlarının çok büyük bir yer talebinde bulunduklarını, ancak kendilerinin ilk etapta 4 bin dönümlük alan tahsis ettiklerini anlattı.

Fabrikalar kurulmaya başlandıktan sonra Çinli meslektaşlarının ekstra yer taleplerini değerlendireceklerini ifade eden Kavaklıoğlu, ”Bir ay içerisinde mevcut OSB alanındaki boş parsellerde 5 fabrikanın temelleri atılacak. Proje kapsamında sadece fabrika değil, yerleşim alanları, oteller, pazarlama ve satış yerleri ile sosyal alanlar inşa edilecek. Niğde ve Bor’un çehresi değişecek. O nedenle bu projeyi ve yatırımı çok önemsiyoruz” dedi. 


ULUSAL SİTELERDE YER ALAN YORUMLAR...


AB nin çine koyduğu Ambargoların bir çoğunu otomatikman delmiş olacaklr. Made in RPC yada China değil Made in Turkey yazacak her iki tarafta kazanacak. Akıllıca

 

 

ÇİNLİ ÇALIŞTIRMASINLAR ORADA

 

 

işimiz şimdide çinlilere mi kaldı...!

 

 

Ya sonra amerika düşman olmasın:)

 

 

Umarım Niğde'liler bu habere sevinmiyorlardır.!Pilin bitmişi bile doğaya inanılmaz zarar verirken , üretimi kimbilir nasıl bir yokedici etki yapar kimbilir..

 

Lojistik açıdan çok mantıklı.

 

 

Mesela bu haber söyle olsaydı."Çinliler Niğde yerine komşumuz Bulgaristanda fabrika yapmaya karar verdiler".Yorumlar nasil olacaktı..

 

 

Neden kendimiz değilde yabancı ülkeler yapıyor ???

 

 

Acaba neden BOR bu hiç irdelendi mi ?

 

 

kendi malları satılmıyor üzerine madde in Turkey yazacaklar

 

arkadaşlar, bilmeden yapılan yorumlar gerçekten çok komik oluyor! Bor'lu olarak bizim memlekette sadece Elma, Patates ve Soğan yetişir! Bor minerali yetişmez! :))) Olsaydı iyiydi. Ama olsaydı da Çin'liler değil Amerika'lılar gelirdi!!!

 

 

eee sonra "türk malı" da "çin malı" gibi değer kaybetmeyecek mi? diğer türk mallarına haksızlık değil mi?

 

 

adamlar pil ,elektronik v.s işlerle başlayacak yakında madenlerden çıkar gibi geliyor bana.

 

 

NEDEN BİZ ACABA ?

 

 

artık turkiyede olum oranları 10 kat daha artar

 

 

neden bor?????

 

 

baska ülkeler cinin fabrikalarini kapatir,,fabrika acmasina izin vermez ülkelerinde,,hatta hatta bircok cin malinin satisina bile izin vermez,,biz adamlara buyrun gelin diyoruz.AKIL FiKiR isyan eyle ay Yarabbim.

 

 

bu denli büyük bir yatırımın sessiz sedasız gerçekleşiyor olması ilginç...

 

 

Adamlar taaa çinden gelip fabrika açar... bizim iş adamlarımız ne yapar merak ediyorum... Allah bilir çinlilerlerden vergi alınmayacak...

 

 

o bor madenleri amerika'ya yar olmayacak demek ki, vah vah!

 

 

ne kadar güzel gelişiyoruz değil mi

 

 

Şu Marmara bölgesindeki tüm sanayiyide o bölgelere taşısanıza.

 

 

türkiye den ihracat yapıyoruz deyip boru aşırmasınlar ?

 

 

Varsa yoksa alım... Evet mükemmel bir gelişme ama ne zaman biz bir Çin olacağız? Tüketim ve alım... Ne zaman üretim ve satım yapacağız?

 

Bor un kokusu gelmeye başladı hayırlısı diyelim....

 

Millet Çin'e gider işçilerini sömürür, fabrika açar. Çin de aynısını bize yapıyor.

 

200 fabrikada çalışacak işcisini nerden bulacak ?

 

 

Milliyet

 

ŞİRKETLER,BANKALAR,FİRMALAR SATILDI.SIRA TOPRAKLARA GELDİ.BÖYLE MADENİ OLAN ŞEHRİN BAŞINA ELBETTE TALİH KUŞU KONAR..HALK APTAL DEĞİL..

 

nigdenin BOR ilcesi evet BOR lazim.200 fabrika icinde BOR nakliyati yapilacak bor madeninin oldugu kisimlardan kesin. Bilgissyar telefon vs kitleri yapmak icin BOR madeni lazim . 200 tlye iphone

 

 

ulkemiz parsel parsel gidiyor farkındamısınız acaba?

 

Cin de Ücret karsiliginda..Oksijen satan Merkezler var..sebebi disaridaki havanin pisliginden,,yakinda Nigdedede acilirsa bir tane hic sasirmam..

 

akp bu memlekete bir çivi çakılmasına bile izin vermez..

 

 

Milleti asgari ücrete çalıştırır, kaymağını da kendileri yirler.

 

Ahaaa bi bu eksiktiii geçkalmışlardııı

 

 

Adamlar işi biliyor baktılarki Türkiyede hiçbir denetim yok tüm zehirli çin malları Türkiyede bakalım bunun altından neler çıkacak AKP nin yaptığı hiç birşey hayra alemet değildir.

 

Pisliğini temizlemek yine bize düşecek.

 

Anadoluda Turkler yapmalıydı. bu cok sakıncalı,ilerde gorursunuz.

 

AKP CINE NE SARTLA YATIRIMI VERDI YOKSA O NIGDEYIMI SATTI??

 

artık ''geçti bor'un pazarı''lafını değiştirmek gerekecek

 

 

 niğdenin bor ilçesinde bor çıkarıldığını kim söyledi..türkiyede bor Balıkesir (Bigadiç, Sandıklı, Susurluk), Eskişehir (Seyitgazi), Kütahya (Emet) ve Bursa da çıkarılır. kaldıki amerika güney kore japonya gibi ülkeler başka ülkere yatırım yaparken diğer ülkelerinde kendi ülkesinde fabrika açmasına yatırım yapmasına karşı çıkmaz.. 

 

orta anadoluda yatırım yaparak ilk defa doğru bir iş yapılıyor.darısı diğer orta anadolu kentlerinin başına.

 

 

GÖSTERMELİK FABRİKA KURUP,BAŞKA İŞLER YAPMASINLAR !!!

 

babamın bor da 18 dönüm tarlası var.18 dönümün tamamına 4 bin tl anca veriyorlardı torumun torununun torununa naca bişeye benzer diyorduk ama avcumu ovuşturmaya başladım bile :D

 

Fabrika hemde pil fabrikası AĞIR METALLER-KURŞUN eyvahki ne eyvah çöplük oluyor benim ülkem ATIKLAR BİR ÜLKEYE GERİ DÖNÜLEMEZ ZARARLAR BIRAKIR PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ...akarsuların ormanların içme suların -gıdalar-meyveler SONUNDA KANSER GELİR.

 

ayyibin Benim isanım az paraya çalışır lafını duymuşlar koşuyorlar. Artık Çinlere ırgat oluruz karın tokluğuna

 

Neden Turkler yapmıyor anlamıyorum, yabancıları bu kadar icimize sokmak iyimi?

 

 

"BOR" ilçesinde yani Bor madeni'nin göbeğindemi ? :))

 

niğde-bor türkiyenin hurda sanayisinin öncülerindendir.nerede bir geri dönüşüm firması görseniz ya sahipleri yada çalışanlar niğde bor'ludur çinlilerde işi biliyor geri dönüşümden elde ettikleri ucuz yarı mamul ile üretim yaparak karlarını yükseltecekler.

 

$u Cin'e bir üss te biz kuralim diyen cikmayacak mi??

 

Ne olcak bizden olsa,olsa ancak üss olur!!60 senedir abd nin ussü degilmiydi??

 

 

Editör: TE Bilişim