Bahçeli sınırları içinde 800 dönüm arazi üzerine kurulan Ercanlar Tarım Ltd. Şti. ne Bor Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Emrah Çalapkulu ve Meclis Başkan Yardımcısı Kadir Bayrak ile birlikte ziyarette bulundu .
 
Ziyaret sırasında işletme hakkında bilgi veren Ercanlar Tarım işletme sahibi Fazıl Ercan işletmenin 800 dönüm üzerinde olduğunu ve tüm alanın bodur sistemle dikildiğini anlattı. İşletmede çalıştıracak eleman sıkıntısı yaşadığını anlatan Fazıl Ercan, iş gücü konusunda ;
 
“İnsanlar işsiz olduklarını söyleyip sosyal yardımlaşmanın kapısında kuyruk oluyorlar, gel çalış diyince çalışacak adam bulamıyoruz” dedi.

Yaptığı yatırım konusunda bilgi veren Ercan ;  5000 m2 kapalı alandaki soğuk hava deposu bölgemize hizmet ediyor. Yaklaşık 100 000 TL lik yatırımda 40 kişi istihdam ediliyoruz. Toprakları rehabilite etmek için  toprakda karışım yaptık ve verimliliği artırdık dedi.

Bor Tso Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu ise
''Tarım ülke ekonomisinde her geçen gün ağırlığını kaybediyor. 2000 li yıllarda tarım ekonominin yüzde 35’ini oluştururken bu gün  yüzde 20’lere geriledi . Tabiki de sanayi ağırlığı artacak ancak ; tarımı günümüzün gerektiği koşullarda yapmazsak, verimlilik azalır . Kaldı ki bu ülkenin topraklarında Fazıl Bey gibi insanlar yatırım yapsın . Yabancılar gelip topraklarımızda yatırım yapıyor'' dedi.

Bor Tso yöneticileri Fazıl Ercan’ı yatırımlarından dolayı tebrik ederek yatırımların devamını bekliyoruz. temennisinde bulundular.


Editör: TE Bilişim