Bor Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada Haziran 2014 ve Mayıs 2015 tarihleri arasında son bir yıl içinde bir çok faaliyete imza attı.

Bor Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminden yapılan açıklamada son bir yılın faaliyeti açıklandı.

Bor TSO, Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç 700 yoksul aileye 35 bin lira iaşe yardımında bulundu. Yine Bor’da İlk Öğretim okullarında okuyan, yoksul ve muhtaç 500 öğrenciye ayakkabı, mont, kırtasiye, okul takımı, çanta ve eşofman gibi malzemeler olmak üzere toplam 30 bin liralık yardım yapıldı.

Bor Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin çeşitli fuar ve organizasyonlara katılımını sağlarken, kurumsal olarak da çeşitli etkinliklere katıldı. Mersin Tarım Fuarı, Aksaray Tarım Fuarı ve Konya Tarım Fuarı’na üyelerin katılımı sağlandı. 

Bor TSO,  Bor Biyogaz Santrali için yatırım yapacak Süzer Holding kuruluşlarından Ekora firması yetkilileri ile Bor Belediyesi Kültür Merkezinde ziraatçi ve hayvan üreticileri ile toplantı yapıldı. 

Torba Yasa hakkında Niğde Defterdarlığı ve SGK İl Müdürlüğü yetkililerinin üyelerine bilgilendirme yapması için toplantılar düzenlendi.

4. Niğde Günlerine stant kiralanarak katılım sağlayan, Bor Ticaret Odası ekibi Niğde Günlerinde Bor İlçesini başarı ile tanıttı.

Avusturya Ekonomi Odası’nda düzenlenen Altın Ödülü”törenine Bor Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eriç katıldı.

Bor Belediye Kültür Merkezinde Etiyopya Büyükelçisi ve Ticari Diplomatları ile Etiyopya”da Yatırım Fırsatları ve Devlet Destekleri konulu çalıştaya destek verdi.

Niğde Havaalanı İstiyor kampanyasına destek veren Bor TSO Yönetimi Niğde Valiliği Yatırımları İzleme Toplantısına katılım sağlayarak katkıda bulundu.

Bor İlçesinde yapılan bir çok toplantı, ziyaret ve seminerlere katılım sağlanırken, başta TOBB ve çevre illerde yapılan bir çok toplantı, ziyaret ve organizasyonlara katılım ve destek sağlandı.

Bor TSO olarak Niğde İl Koordinasyon Toplantıları, Ahiler Kalkınma Ajansı bilgilendirme toplantılarına yönetim ve üyeleri ile katılımları sağlandı.

TÜRKİYE’DE İL DEFA BOR TSO YAPTI

Başta Ahiler Kalkınma Ajansı ve SODES olmak üzere, Bor ve Niğde’de yapılan her türlü ekonomik, ticari ve sosyal toplantı ve faaliyetlere katılan Bor TSO yönetimi ülkemizde ilk defa bir ilçe Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı anlaşmaya imza attı. Niğde Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte Bor TSO’nun hazırlamış olduğu Ekonomi Bakanlığı UR-GE Projesinin (Bor Dericiliği Dünyaya Açılıyor) anlaşması Bor Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı: Nihat TARIM, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan ERZİN, Oda Genel Sekreter: Şanver KARAÇAY ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut YEŞİL ile birlikte Ekonomi Bakanlığında yapıldı.

Bu proje ülkemizde ilçe Ticaret ve Sanayi Odalarında ilk olarak uygulanacak. Proje 15 Deri işletmesi, ihtiyaç analizi, eğitim-danışmanlık, yurt dışı pazarlama-tanıtım ve alım heyeti olmak üzere toplamda 2 milyon dolara kadar destek alabilecekleri bir proje olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim