Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi aylık olağan Yönetim Kurulu Toplantısı  yapıldı.


Toplantı, Niğde Valiliğinde Yönetim Kurulu Başkanı Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ Başkanlığında ve Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Yön.Kur.Üyesi  Bor Dericiler Koop. Bşk. Kemal MAVICI, Yön.Kur.Üyesi Hasan TURGUT, Bölge Müdürü Yavuz KAVAKLIOĞLU katılımları ile yapıldı.

Yapılan toplantıda verilen kararları Yönetim Kurulu Başkanı Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ  tarafından açıklandı.

TOPLAM 450 KİŞİ ÇALIŞACAK İKİ FABRİKA

Vali Necmeddin Kılıç ; Toplantı gündeminde OSB içerisinde faaliyet göstermek isteyen firma ön talepleri alınarak incelenmesi neticesinde başvuruda bulunan 200 kişi kapasiteli 12.000 m2 kapalı alanlı yabancı menşeli bir firma ile arsa tahsisi yapılarak sözleşmeler imzalandı.  Ayrıca yine Bölgede yatırım yapmak için başvuruda bulunan yerli bir firma ile 250 kişi kapasiteli 20,000 m2 kapalı alanlı kablo üretim tesisi ile mutabakata varıldı.

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde arsaların sanayicilere dağılımında %61 üretimde, % 31 İnşaat aşamasında, %8 tahsis aşamasında parsel olduğu açıklandı. Yatırım yapılacak arsaların sınırlı olması nedeni ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına müracaat edilerek  Bölge sınırlarında mevcut olan mera arazisinden ilave alan talep edilmesine karar verildi”dedi.


 

SANAYİ BAKANLIĞINDAN YENİ ARSA TALEBİ

Kılıç açıklamasının devamında; “ Bölgede faaliyet göstermekte olan firmaların ve faaliyete geçecek firmaların taleplerini karşılayabilmek, yatırımcılara daha ucuz elektrik enerji verebilmek için, TEİAŞ ‘a başvuruda bulunularak Bölgeye 50 mw indirici merkez kurulması için talepte bulunulmasına. OSB girişine revize imar Planı hazırlanarak Bölge İçerisinde bulunan eğitim tesisleri alanının Bölge girişine alınmasına. Ayrıca Bölge girişine petrol istasyonu kurulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Müracaat sonucu olumlu karar neticesinde  plan tadilatına gidilmesine, karar verildi.”dedi.

Ayrıca Kapadokya Doğalgaz’a  başvuruda bulunulduğunu belirten Vali Necmeddin  KILIÇ çalışmaların tamamlanması ardından bölgede doğalgaz dağıtımına da geçileceğini belirtti.  





Editör: TE Bilişim