Bor Organize Sanayi Bölgesi için, Çin yatırımı başlıyor. Kurulacak ilk fabrika için malzemeler gemilerle Mersin ve İstanbul’a geldi. Yatırımlar 2-3 hafta içinde başlaması bekleniyor.

 

Niğde İl Genel Meclisi 4. Dönem Temmuz Ayı 4. Toplantısı bugün saat 10:30’da meclis salonunda başladı.

Rutin gündem maddelerinden sonra Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz yıllarda Çin’le kurulan temaslar sonucu karşılıklı ziyaretler sonrası yatırımcı firmalar Niğde’de de faaliyete geçti.

İlk etapta 2.5 milyon dolarlık yatırım yapacak olan firmanın malzemeleri geçtiğimiz ay Çin’den yola çıkarak Mersin ve İstanbul limanlarına ulaştı.

Temmuz ortasında ilk kazmanın vurulması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Müdür Kavaklıoğlu, mevzuat engellerinin aşılmaya çalışıldığını ifade ederek, Çin’den gelecek olan yatırımcılar için ikametgah sorunu olduğunu ifade ederek, milletvekillerinin bu konuda çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Kavaklıoğlu, gelecek yıl hız kazanacak yatırımlarla Niğde’de 5000 kişiye istihdam sağlanacağını ifade ederek, Çin’in Türkiye pazarına girme arzusu olduğunu ifade ederek, istenildiği takdirde Çin ziyareti gerçekleşebileceğini ifade etti.

Kavaklıoğlu verdiği bilgilerde, Niğde kamuoyunun ve bürokrasinin bu konuya destek vermesi gerektiğini ifade ederek, enerji, tekstil ve plastik sektöründe yatırım yapılacağını ifade ederek, ilk etapta 50 firmanın kısa sürede yatırıma başlayacağına vurgu yaptı.











Editör: TE Bilişim