Niğde İli Bor İlçesi Karma Organize Sanayi Bölgesi özel sektörün yapacağı yatırımlarla ve açılacak yeni iş yerleriyle büyümeye devam ediyor. 

Niğde Bor İlçesinde Bor Karma Organize Sanayi Bölgesine ASTRANOVA Firması tarafından yaklaşık 10 Milyar dolara malolacak Tarım İlaç Ürünleri Fabrikasının temeli Niğde Valisi Âlim Barut tarafından atıldı.  

Temel atma törenine Niğde Valisi Alim Barut’un yanı sıra, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Bor Kaymakam Vekili Salim Çomaklı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, ASTRANOVA Firması Yönetim Kurulu Başkanı Jehad Atiyad, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Günalan, Genel Müdür Yardımcısı Özkan Akın, İl Müftüsü Hasan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Ecer, İlçe Tarım Müdürü Nazmi Kayalı, Bor Karma Organize Sanayi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu,Bor Şeker Fabrikası Müdürü İlhan Saraçoğlu, Niğde Beton Fabrikası Genel Müdürü Talat Akıncı, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kaçmaz, Bor Ziraat Odaları Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. 

İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından okunan dua ile başlayan törende kürsüde tercüman aracılığıyla konuşmasını yapan Astra Nova Firması Yönetim Kurulu Başkanı Jehad Atiyad; “Bu bizim için özel bir gün, sizlerin karşısında olmak umut vermek hayat vermektedir, Türkiye’nin kalbi olan bir yerdeyiz. Biz bu bölgeden yatırımla buradan işimize devam edeceğiz. Bu Suriye ile aramızda güçlü bir yapı olacaktır. Türkiye’de ilk yatırımı Antalya’da kurduk. Bu yatırımlarımızı iki yıl sonra İstanbul’da Tarım sektöründe bir polival şirketine yaptık. Son olarak 2010 Yılında Andora adlı şirketle ortaklık yaptık. Bu şirket Tarsus’ta tarım ilaçları üretiminde bulunmakta, şu anda burada yeni yatırımımızı yapmak istiyoruz. Yüksek teknoloji ile Orta Doğunun en büyük yatırımını burada yapmak istiyoruz. Türkiye bizim için çok şey demek, Türkiye bizim için fırsatlar Ülkesidir. Bu yatırımlarımızla Orta Asya da ki Ülkelere ürünlerimizi buradan pazarlamak istiyoruz. Türkiye’de deneyimli, bilgili insanları bulmak ta çok kolay. Bizim hedefimiz ileri teknolojiyle tüm Türkiye’de, mevcut işimizi geliştirmek, en büyük yatırımı yapmaktır. Biz inanıyoruz. Biz güveniyoruz. Biliyoruz ki doğru zamanda doğru yerdeyiz. Bizimle burada birlikte olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.   

Açılış töreninde konuşan Niğde Valisi Alim Barut; “İç Anadolu Bölgesinde örnek olabilecek bu tesisin Ülkemize, Niğde İlimize, Bor İlçemize ve Bölgemize hayırlı olacağı inancıyla; bu yatırımı İlimize yapmayı uygun gören yatırımcılara teşekkür ediyorum. Niğde Valiliği olarak kapılarının yatırımcılara her zaman açık olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Baharın başladığı bu günlerde toprağa atılan güzel meyvelerle can veren her güzel tohumlar gibi, bu attığımız tohumun büyüyerek devam edeceği düşüncesiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim