Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde açılan Romatoloji bölümünde hasta kabulüne başlandı. Hastanede ilk defa açılan ve Uzman Dr. Sadettin Uslu öncülüğünde hasta kabulüne başlayan Romatoloji bölümü, romatizmal hastalıkları bulunan hastaları tedavi etmek için hizmete başladı.

Romatoloji ve Romatolog hakkında konuşan Uzman Dr. Sadettin Uslu, Romatoloji’nin, romatizmal hastalıkların nedenleri, tanı ve tedavileriyle ilgilenen bilim dalı olduğuna değinirken romatizmal hastalıkların eklemleri ve bağ dokusunu tutan kas ile iskelet sistemini ilgilendiren bir hastalık türü olduğunu ifade etti.

Yaygın romatizmal hastalıkları sıralayan Uslu, “Romatolojik hastalıkların çoğu sürüngen bir seyir gösterir. Bu nedenle hastalar romatologlarıyla uzun sürecek güçlü bir hasta-hekim ilişkisine ihtiyaç duyarlar. Uzun vadeli ve güçlü bir ilişkinin kurulabilmesindeki en önemli faktör hekimin hasta merkezli yaklaşımıdır. Günümüzde yüksek standart ve kalitede romatoloji bakımı için hastanın kendi rahatsızlığı ile ilgili tanı ve tedavi konusunda alınacak kararlara katılımını kilit bir öneme sahiptir. Bu nedenle hekimin hastasına rahatsızlığı ile ilgili en güncel bilgileri ve bilimsel kanıtları aktarması gerekir. Hastanın rahatsızlığı hakkında bilgisi arttıkça tanı ve tedavi sürecine aktif katılımı sağlanır. Hasta da tanı ve tedavi ile ilgili beklentilerini, kaygılarını; hastalığı ile ilgili yaşadığı mevcut sorunları ve gelecek ile ilgili konularını doktoruyla açıkça paylaşmalıdır. Hekim ve hasta iki yönlü samimi bir iletişim ile beraberce hastalığın tedavisini en doğru ve verimli bir şekilde yönetebilirler. Sonuç olarak bir kişiye romatizmal hastalık tanısı konduğunda, bu kişi bir anlamda hastalıkla yaşamayı öğrenmelidir ve düzenli olarak doktor takibinde olmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim