AK Parti Niğde Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor’da faaliyet gösteren deri sanayinin gelişimini sağlayarak derici esnafını sanayici yapacak bir proje olan Bor Ayakkabıcılar ve Dericiler Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Projesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

4.8 Milyon TL bedeli olan projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi ve destek imkânlarından yararlanarak hayata geçirildiğini kaydeden Kavaklıoğlu, projenin % 70’ini 5 yıl ödemesiz 10 yıl taksitle yılda % 1 faizli olacak şekilde Bakanlık, % 30’unu Ayder Yapı Kooperatifi tarafından karşılanacağını söyledi.  

Deride Bor pazar gücünü koruyacak

Kavaklıoğlu açıklamasında şunları belirtti: “2 yılı aşkın süredir titiz bir şekilde takibi yaptığımız proje dericileri mesleklerini daha iyi şartlarda sürdürebilecekleri modern ve daha kullanışlı bir alana taşımak üzere başlatılmıştı. Ülkemizin ham deri ihtiyacının % 10’unu karşılayan Bor ilçemizin deride Pazar gücünü koruması ve küçük işletmelerin büyümesi açısından son derece önemli olan proje ekonomimize katacağı ivmenin yanı sıra kamu yararı açısından çok faydalı olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak birkaç tali iznin ardından bu yıl içerisinde inşaat ihalesine çıkacak.”

Ortaklık kültürünü geliştirecek

Bor Köfterlik Mevkiindeki 100 dönüm arazi üzerinde 25 derici esnafına 600’er m2 kapalı alan (toplam 15 bin m2 kapalı alan) sağlayacak proje, derici esnafımız arasında ortaklık kültürünün geliştirilmesini sağlayacak olan 1 tane ortak fabrikayı da içermektedir. Bu tesisle orta ve uzun vadede şuan yarı mamul üretim yapan derici esnafının tam mamul üretime geçişini de sağlaması hedeflenmektedir. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle ilimizde iş ve istihdam alanlarının arttırılması için çalışmalarımız süreceğini belirtmek istiyorum”.








Editör: TE Bilişim