Foto galeriye git

 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İşkur ve Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen“GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI” çerçevesinde yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimci kursiyerlere kurs katılım sertifikaları törenle verildi.


Bor Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 girişimci kursiyerler kurs eğitim sertifikalarnı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından BTSO sosyal salonunda düzenlenen törenle başarılı kursiyerlere takdim edildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı açıklamasında; girişimcilik kurs programının önemine değindi. Çalapkulu konuşmasında ‘’KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülen programın Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaclanmaktadır.

Projeden Korkmayın !

BTSO olarak, bugüne kadar sürdürülebilir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB işbirliğiyle bugün 160 girişimciye kurs katılım belgelerini verdik. Şuanda 30 kişilik yeni Uygulamalı Girişimcilik kursumuz devam ediyor. Şubat ayı içerisinde 30 kişiye kurs açmayı hedefliyoruz. Eğitimler, genel ve özel hedef grupları (gençler, kadınlar, dezevantajlı gruplar) için düzenlenmektedir. Eğitime katılanlardan ücret alınmamaktadır.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak işini kuran girişimciler yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. İşletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve Ofis donanım desteği, işletme giderleri desteğini geri ödemesiz, sabit yatırım desteğini geri ödemeli olarak faydalanabileceklerdir.

İlçemizde eğitimlere ilgi diğer bölgelerdeki katılımlardan fazla olmaktadır. Girişimcilerde asıl sorun geçmişte proje üretememek olmuştur. Bu da proje hazırlama eğitimi gerektirmektedir. Şimdi uygulamalı girişimcilik kurslarına büyük ölçüde katılımlar gerçekleşmeye devam ediyor. Bu uygulamalı eğitimler sonucunda Bor’da girişimcilerin başlatacağı uygulamalar ileride bir anlamda tahtaravalli görevi yaparak girişimcilerin ağırlığıyla ekonomik, sosyal kalkınma seviyesi yükselecektir. Bunu gözlemliyor ve buna inanıyoruz. İleri ki zamanda bölgemiz de kazanılan girişimcilik eğitimleriyle büyük bir kalkınma ivme hamlesiyle büyük kazanç sağlanacaktır. Tüm kursiyer ve katılımcılara başarılar diler, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ dedi. 


Editör: TE Bilişim