Niğde'nin ilk sanayi kuruluşu, göç veren bir ilin göçünü durdurmayı başaran, yarım asırdır Niğde’nin sanayii lokomotifi Birko A.Ş nin olağan genel kurulu, Niğde Bor Yolu üzerinde bulunan şirket merkezinde 07 Haziran 2020 Pazar günü saat 14.00 da gerçekleştirildi.

Şirket ortakları ve Koyunluluların büyük ilgi gösterdikleri Genel kurulda, Türkiye’nin birçok ilinden gelerek genel kurula katılan Koyunlulu hemşeriler birbirleri ile hasret giderdiler.

Gündem maddelerinin ayrıntılarla görüşüldüğü genel kurulda, yatırımcıların yönelttikleri sorular Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya tarafından açıklanarak ortaklar bilgilendirildi.

İstanbul borsasında hisse senetleri işlem gören ve sermayesinin tamamı halka açık olan, son altı ay içerisinde 2400 ortaklı iken ortak sayısını 7500’e çıkararak tabana yayılan, Birko Birleşik Koyunlulular Men. Tic. Ve San. A.Ş ‘nin olağan Genel kurulunda 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili yatırımcılara bilgiler verildikten sonra, gerçekleştirilen faaliyetler ve Yönetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya’nın duygusal bir konuşma ile aday olmayacağını açıkladığı genel kurulda, Sanayici Hasan Türkeş’in listesi oyçokluğu ile kabul edilerek yeni Yönetim Kurulu oluşturuldu.

Genel kurul dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Yönetim kurulu daha sonra kendi arasında görev dağılımı yaparak, Hasan Türkeş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Başkan Yardımcılığına AR-GE Yöneticisi Muzaffer Karagöz, Muhasip Üyeliğe Mali Müşavir Bülent İnce, Genel Sekreterliğe Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tekno-Kent Genel Müdürü Doç.Dr.Rıfat Battaloğlu, üyeliğe ise Çevre Yüksek Mühendisi Gamze Yıldırım görevlendirildi.

Editör: TE Bilişim