Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Birko Birleşik Koyunlulular Mensucat Ticaret ve Sanayi A.Ş hafta sonunda olağan genel kurulu yaptı. Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığına Mevlüt Adalı getirildi.



Bor yolu üzerinde bulunan Fabrika toplantı salonunda gerçekleşen genel kurul Türkiye’nin dört bir yanından gelen fabrika ortaklarını bir araya getirdi.



2009 yılında hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Birko A.Ş ‘nin yeni ortakları da yatırım yaptıkları tesisleri görme ve daha önceki ortaklarla tanışma imkânı buldular.


Birko A.Ş nin olağan genel kurulu yılda bir seçimli olarak gerçekleştiriliyor. Hafta sonunda yapılan olağan genel kurulda yönetim kurulu ve bağımsız üyelikler için seçim yapıldı.


5 Yönetim Kurulu üyesi ve 2 bağımsız üyeyi seçimle belirleyen Birko A.Ş ortakları genel kurulda şirketle ilgili görüş ve önerilerini de dile getirdiler. Seçimler sonunda dün toplanan üyeler ilk toplantılarını gerçekleştirerek kendi aralarında görev dağılımını gerçekleştirdiler.


Yönetim Kurulu Başkanlığına Mevlüt Adalı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Zekeriya Güneykaya, Genel Sekreterliğe Yakup Aydoğan, Muhasip Üyeliğe Serdar Uygun, Yönetim Kurulu Üyeliğine Levend Tunçlar getirildiler.


Yapılan Olağan Genel Kurulda, bağımsız üyeliklere ise İlhami Sefer ve Mehmet Ali Ceyhun seçildiler. Birko A.Ş’ nin yönetim kurulunda görev alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zekeriya Güneykaya, Genel Sekreter Yakup Aydoğan, yönetim kuruluna giren yeni isimler oldular.


1972 yılında ticari hayatına başlayan Birko A.Ş pamuklu ipliği ve makine halısı üretiminde faaliyet gösteriyor. Birko A.Ş yaklaşık 750 kişi çalışıyor ve şirketin hisse senetleri 2009 yılından itibaren Borsa İstanbul’da işlem görüyor.




Editör: TE Bilişim