Niğde'nin en büyük sanayi kuruluşlarında biri olan BirkoBirleşik Koyunlular Mensucat, 2011 yılının faaliyetlerinin görüşüldüğü olağan genel kurulunu yaptı.

Bor yolu üzerinde bulunan fabrika toplantı salonuna yapılan genel kurul, Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu'nun açılış konuşması ile başladı. Genel kurula Niğde Valisi Âlim Barut, İl Emniyet Müdürü  Ali Doğan Uludağ, Ak Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Siyasi Parti İl Başkanları İle Birko ortakları katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, ham maddemiz olan pamuğun fiyatının günden güne değişmesi ve ucuz rekabet bizi zarara uğratmıştır diyerek;” Birko Birlik kurulduğu 1972 yılından 2007 yılına kadar kar ederken 2007 yılından günümüze farklı Ülkelerin haksız rekabete katılmaları ve daha ucuza mal edip dolayısıyla ucuza sattığı ürünler nedeniyle malesef zarar etmeye devam ediyor. Böyle üst üste gelen bir zarar tablosu yaşanmamıştı. Bankalara olan borçları asgariye indirmek için yeni sermaye ve taze kan’a ihtiyacımız vardır. Yıllardan beri Ortaklarına kar ettiren Birko’nun şimdi bu istekleri ortakları tarafından geri çevrilmeyecektir.2012 yılının ilk 3 ayında yaklaşık 1,7 milyon lira kar elde ettik” şeklinde konuştu.

Faliyet raporunun okunmasının ardından konuşan Âlim Barut;”Bu ortaklık kar da etse zarar da etse devam etmelidir. Bu sebeple Türk ekonomisinde örnek teşkil eden Birko A.Ş sadece kar-zararla değil sosyal alanda dahi devam etmesi gerekir. Türkiye’de faliyet gösteren başka Ülke kuruluşları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az fakat örnekler, görüntüler hiç iç açıcı değil. Kırk yıl bir araya gelmiş bir marka oluşturmuş ve bu markayı Dünya’ya yaymış bir şirketin uzun dönemli olarak incelendiğinde tabiki zarar ve karlı geçen dönemleri olacaktır. Bu dönemlerin atlatılaması için hepimizin yardımı gerekmektedir”diyerek genel kurulun Niğde Ekonomisine, Türkiye Ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Birko Niğde’nin Sanayii Mayası

Vali Barut’tan sonra konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu ben Birko ile büyüdüm. Birko Niğde’nin Sanayi Mayasıdır diyerek;” Birko birçok hengâmeler atlattı. Çok ortaklı bir şirket. Birko ayakta kalması lazım, ürettiğini satması lazım, kar etmesi lazım. Bir kuruluş için önemli olan bir diğer unsur da sürekliliktir. İlk kurulduğu yıldan bu yana süregelen Birko A.Ş’nin ilk günkü heyecanla işlerine devam etmesini diliyorum. İnşallah Birko’muz daha ileriye gidecek daha büyük yatırımlar yapacaktır. Çin, Hindistan ile baş edebilecek ve sadece Niğde’nin değil Türkiye’nin gururu olacaktır” şeklinde konuştu.


Genel Kurulda Konuşma Yapan Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi ise” Benim gittiğim her yerde Birko konuşuluyordu ve bazen de ben konuşuyordum. Koyunlulu olmaktan da gurur duyuyorum. Hani ulu çınar derler ya işte Niğde’de sanayisinin ulu çınarı Birko’dur” dedi

Editör: TE Bilişim