Hükümetin Akaryakıta yaptığı yüksek zamlardan ve otobüs giderlerinin artması sonucu otobüs bileti fiyatlarına zamlandı.

Otobüs biletlerinin zamlanması ile İstanbul’dan Niğde’ye gelecek ve tekrar dönecek bir kişi 640 lira bilet ücreti ödemek zorunda. Ailecek gelecekler ise hayli yüksek bir tutarlar ödemek zorunda kalacaklar.

Özellikle öğrencilerin ailelerine bayramda gelmekte zorlandığı görülürken, önceki yıllardaki bayram öncesi otobüs terminallerinde yaşanan yoğunluğun yaşanmadığı, hatta bazı firmaların araçlarını seferden çektikleri, tur sayısını azalttıkları öğrenildi.

Türkiye’nin demiryolu hattının üzerinde bulunan Niğde Tren Garı, adeta eski günlerine geri döndü. Otobüs bilet fiyatlarında artış yaşanmasıyla vatandaşlar trenleri tercih edince, tren garlarında yoğunluk oluştu.

Son zamanlarda unutulmaya başlanan ve 1932’den beri hizmet veren Niğde Tren Garı, otobüs fiyatların iki kat artmasıyla tekrar tercih edilmeye başlandı.  Son zamanlarda otobüs firmalarının yolcu taşıma ücretlerindeki uyguladığı zamlı tarifenin ardından Niğde’de vatandaşlar demiryolu ulaşımını tercih etti.

'IBAN’a at' dönemi bitiyor 'IBAN’a at' dönemi bitiyor

Günün belli saatlerinde Kayseri- Niğde ve Niğde- Adana seferini yapan yolcu trenlerinde adeta adım atacak yer kalmadı. Trenlerin kalkış saati öncesinde istasyona gelen vatandaşlar dolayısıyla da tren garlarında yoğunluk meydana geldi. Niğde’den Adana’ya giden bir otobüsün bilet fiyatının 110 TL olması ise birçok vatandaşı treni tercih etmeye yöneltti. Tren bilet fiyatlarının ise öğrenci 35 TL, tam 35 TL olması tasarruf yapmak isteyen vatandaşların cebini korudu.

Editör: TE Bilişim