Niğde Üniversitesi  Psikolojik Danışman ve Rehberlik Kulübü’nün 20 Mart Uluslararası Mutluluk Günü dolayısıyla düzenlediği “Bilimsel Bakış Açısı ile Mutluluk” konulu konferans, Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1299’da gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tayfun Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa kulüp üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve psikolojik danışman katıldı.

Birleşmiş Milletlerin dünya üzerindeki insanların mutluluğu hatırlamaları ve kutlamaları için 2012 yılında 20 Mart’ı "Dünya Mutluluk Günü" olarak ilan ettiğini bu bağlamda birçok ülkede eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerle kutlanan bir gün olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tayfun Doğan tüm insanların eşit olması gerektiği düşünülerek gece ile gündüzün eşit olduğu 20 Mart tarihinin “Dünya Mutluluk Günü” olarak seçildiğini söyledi.


Konferansta ‘Mutluluk nedir?’, ‘Mutluluk neden önemlidir?’, ‘Mutlu olmak için ne yapmak gerekir?’, ‘Mutlu insanların ortak özellikleri nelerdir?’ gibi konular üzerinde duran Doç. Dr. Tayfun Doğan, program sonunda katılımcılara toplu gevşeme ve rahatlama egzersizleri de
uyguladı. 

Editör: TE Bilişim