Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın denizcilik sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortağı olduğu ve ayrıca restoran zinciri sahibi olduğunu biliniyor. BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, işlerini her geçen gün daha da büyüten Bilal Erdoğan şimdi de 2018 yılında kurduğu Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) ile enerji sektörüne giriyor.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu YETEV’e Yenidoğu Okulları ile İrfan Okulları gibi özel okulların bağlı. YETEV, 17 Şubat’ta ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak Niğde’nin Bor ilçesine güneş enerjisi santralı (GES) kurmak için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlattı. Bakanlık, 22 Mart’ta projeye ilişkin “ÇED gerekli değil” kararı verildiğini açıkladı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Bor ilçesinin Okçu Köyü’nde kurulacak güneş enerjisi santralı 95 milyon TL’ye mâl olacak. Proje kapsamında 13 hektarlık bir alanda 13 bin 211 adet panel kurulması planlanıyor. Projenin ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı, arazi hazırlık ve montaj çalışmalarını kapsayan inşaat süresinin 6 ay olmasının planlandığı açıklandı. Söz konusu arazinin imar planlarına “tarımsal nitelikli arazi” olarak işlendiği de ifade edildi.

Diğer yandan, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konu ile ilgili ilginç bir tweet attı. 

YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı

Editör: TE Bilişim