24 Şubat 2011 gün ve 27856 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2011 yılı “Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına göre hayvan başına 300 lira besi hayvanı desteklemesi yapılacak.
 
İlgili karara göre yurtiçinden temin edilmiş, en az 3 ay Türkvet kayıtlarında kayıtlı olan, karkas ağırlığı en az 190 kg. olan ve Bakanlıktan ruhsatlı mezbahanelerde kestirilen erkek besi hayvanlarına hayvan başına 300 lira destekleme ödemesi yapılacak.
 
Yetiştirici hayvanını kestirdikten sonra Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile başvuracak ve dilekçe ekinde fatura veya müstahsil makbuzu, İl/İlçe Müdürlüğünden alınmış sığır cinsi hayvan pasaportu ve işletme tescil belgesi, menşe şahadatnamesi veya veteriner sağlık raporu, yine İl/İlçe Müdürlüğünden alınmış Türkvetten hayvanın kesildiğini gösterir belge ile hayvanın kesildiği mezbaha yada kombinadan alınan kesim cetveli bulunacak.
 
Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricler yukarıdaki belgelerle birlikte 31 Aralık 2011 tarihine kadar Tarım İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurabilecekler.
 
Editör: TE Bilişim