Niğde Berberler ve Kuaförler odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elektrik zamlarına vurgu yaparak zamların bir an önce geri alınması gerektiğini belirtti. Bircan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Siftahsız kapatan esnafımızın ve milletimizin evinde kullandığı elektriği normal fiyatlı 150 kilovat saat kadar olan kullanım az diyerek itirazlar sonunda 210 kilovat a çıkarıldı ama Esnafımız ve milletimiz en az 500 kilovat saat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kilovat saat e çıkartılması maalesef esnafımıza milletimize fayda sağlamadı akaryakıt aldı başını gitti iğneden ipliğe gelen zamlar esnafımızı milletimizi zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi mucbir sebepten dolayı yapılandırma yapılan borçlarında yapılanması bozuldu esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı indirimli uygulanması esnafımızın ve milletimizin en büyük beklentisi haline geldi dedi.

TRAŞ ÜCRETLERİNE ZAM!

Niğde Berberler ve Kuaförler Odası başkanlığı bay ve bayan kuaför ve berberlerde tıraş ücretlerini güncelledi. Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan 7 Şubat itibaren zamlı tarifenin uygulanacağını belirtirken en çok da kötü haber 2022 yılında evleneceklere geldi damat tıraşı 250 lira oldu.

Niğde Berberler ve Kuaförler Odası, berberlerde uygulanan fiyat tarifesini güncelledi.  07 Şubat 2022 yılından itibaren tüm berberlerde zamlı yeni tarife uygulanacak. Konu hakkında açıklama yapan Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, yapılan zammın standartların ortasında olduğunu söyledi.

Tarifemizi biz bir yıl önce güncellemiştik ama biz berberler ve kuaförler odası olarak biraz daha bekleyip zam mı 2 yılda bir vermekti. Ama son günlerde gelen elektrik, su ve doğalgaz zamlarından dolayı, ayrıca bağ Kur primlerinin artmasından dolayı bu zamların ve artışların altında esnafımız tamamen kayboldu. Bu nedenle 2022 yılı yeni tarifelerimizi üyelerimize dağıtmaya başladık.  Bu tarifelerimizi güncellerken de tüketici ve tedarikçi firmaların acımasızlığını biz yapmadık. Çok makul düzeyde yüzde 15 ile 25 arasında bir güncelleme yaptık. Müşterilerimizi ve tüketicilerimizi de rahatsız etmeyecek düzeyde güncellemelerimizi yaptık.  Müşterilerimizin anlayışına güvencemiz tamdır ve meslektaşlarımız da bu tarifelere uymak zorunda" dedi.

Erhan Adem: "Az Bir Şey Zam" Demek Halkla Alay Etmektir.” Erhan Adem: "Az Bir Şey Zam" Demek Halkla Alay Etmektir.”

Yapılan zam ise şu şekilde saç-sakal tıraşı yıkama dahil 65 lira, sakal tıraşı 25, sakal tıraşı saç yıkama 35, saç kesimi 30, saç kesimi yıkama 40, fantezi kesimi 50, ense faul düzeltme 10, maske 15, yıkama fön 15, ağda 10, saç boyama 100, özel tıraşa gitmek 100, damat tıraşı 250, keratin 180 lira olduğu belirlendi.

Editör: TE Bilişim