Niğde Valiliği İle Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. 


Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen Sosyal Denge Sözleşmesine Niğde Valisi Neçmeddin Kılıç, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergun Yılmaz, Kadın Girişimciler Başkanı Suna Soysal, Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Nuran Çelik katıldı.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay: “Her ilde her belediyede her kurumda ayrı ayrı yapmış olduğumuz sosyal denge sözleşmesi yaklaşık 97 memur adına yapmış olduğumuz bir sözleşmedir.

Bu sözleşmenin bizim hep arzumuz çalışanlarımızın verimliliğini arttırmak. Üretime katkı sunmak. Yeni projeler üretmek. Bu projeler nezdinde de ülkemize Niğde'mize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşamamızdır.
Türkiye genelinde kendi kategorisinde nüfus bazında aldığımızda performansı en yüksek olan ilimizdir. İl Özel İdaremizde ücret anlamında da bu sosyal denge sözleşmesi de yine bu iller arasında ilk 3’e giren bir ilimizdir. Bu anlamda hem valimizi hem de çalışanlarımızı kutluyorum tebrik ediyorum” dedi.

Sendikalar sadece kamu çalışanların hak ve hukukunu menfaatlerini koruyan bir kurum yada kuruluşlar olmadığına değinen Turbay: “Aynı zamanda sosyal adaletin sosyal sendika sorumluluğu yanında sosyal sorumluluğu olan kurum ve kuruluşlardır. Sendikacılığımızda bugüne kadar arkadaşlara şunu söyledim: “ arkadaşlar tabi ki sizin alacağınız ücretler önemlidir. Özlük haklarınız önemlidir. Sosyal haklarınız önemlidir. Aldığınız ücretler önemlidir. Yarınlarda çocuklarımızın geleceği önemli. Ama hiç kimse şunu unutmasın ki bizim ülkemizin ve milletimizin menfaati her şeyin üstündedir” Bu anlayış ve felsefeyle bu düşünceyle biz sendikacılık yapıyoruz” diye konuştu.

Niğde valisi Necmeddin Kılıç ise: “Netice alabilmek sonuca ulaşabilmek kurum kültürünün oturması kurumsallaşmayla mümkündür. Bir kurumda sevgiye dayanan bir disiplin var ise bir kurumun mensupları o kuruma ariyetlerinden dolayı övünüyorsa işlerine severek gelebiliyorlarsa ailelerini yanına mutlu dönebiliyorlar sa başarı çok yakındır. Niğde il özel idaresi çok başarılı bir kurumdur.



Bizim özel idaremiz kurumsallaşmıştır. Özel idaremizin çalışanları severek işlerini yapmaktadır. Fedakarlık feragat duyguları için işini yapmaktadır. Sürekli performansını yükselten civarda dikkat çeken “bu kadar az insanla bu kadar hizmet nasıl yapıldı” diye şaşırılan bir kurumdur. Bizim özel idareleri basiretli bir tacir gibi yönetme sorumluluğumuz vardır. Biz şu sözleşmede çok tasarruf etmeye kalksaydık , yıllık elde edeceğimiz kasamızda kalan para 400 bin ile 500 liradır. Herhangi bir köy yoluna yaptığımız istinat duvarlarından yaptığımız duvarlardan sadece bir tanesidir. Ama 400-500 bin lirayı çalışanlarımıza takdir edip dağıttığımızda 400-500 bin lira bize 30-40 milyon olarak geri dönmektedir, hizmet olarak geri dönmektedir. Bir taraftan düzenli ve sistematik bir çalışma yaparsanız buradaki küçücük hizmetler performansın arttırmasına zemin hazırlamaktadır. 2015 yılında Niğde il özel idaresi 450 kilometre asfalt kaplama yaptı. Biz bunu ihale yöntemiyle yaptırmaya kalksaydık karşılığı belliydi. Personelin işe severek gelmesi iş huzurunun sevgiye dayanan disiplinin oturması ben Niğde il özel idaresindenim diye övünmesi çok önemli bir etkendir. Bu verdiğimiz para benim kardeşlerime memurlarıma hayırlı uğur olsun . hak ediyorlar daha fazlasını hak ediyorlar. Bizim işimizde bundan sonra daha büyük fedakarlıkla daha güçlü gayretle yapsınlar diye temenni ediyorum.

Verdiğimiz sosyal denge sözleşmesinde bir ölçü var. Bu ölçünün en çok yüzde yüzüne kadar verebilirsiniz. Biz yine performans ve ücret dengesini koruma adına hiyerarşik zincir içerisinde en yüksek derecedeki memurlarımıza yüzde yüzünü verdik, en düşük memurlarımıza ise yüzde 85 verdik” dedi.



Editör: TE Bilişim