Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, söz konusu sınava ilgili mevzuat gereği sadece ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri katılabileceklerine vurgu yaptı.

Baş, “Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesi almak için Yönetmelik hükümlerine göre sınava girecek olan ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenlerinin 13.03.2020-30.03.2020 (en geç saat:17.00’ye kadar) tarihleri arasında ASYM’ye https://aday.ankara.edu.tr internet adresinden müracaat etmeleri gerekmektedir. Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak 85,00₺’yi https://aday.ankara.edu.tr adresinden sınav başvurusu esnasında ASYM’ye ait sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeyeceklerdir. Sınav başvurusunda bulunan adaylar, başvuru esnasında girdikleri bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaktır. Başvurusunu istenilen formata uygun olarak yapmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve sınava alınmayacaktır. Başvurusunu yapamayan, GKGM tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşımadığı sonradan anlaşılan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, kurallara uymadığı için sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler geri verilmeyecektir. Ancak; adayın kendi kusuru dışında bir sebeple sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde ASYM’ye dilekçe ile başvuruda bulunduğu takdirde ASYM tarafından kendisine ücret iadesi yapılabilecektir” dedi.

Baş, Adayların sınava girecekleri yerleri, sınavın yapılacağı bina ve salonları belirten Sınav Giriş Belgeleri, 03.04.2020 - 11.04.2020 tarihleri arasında https://aday.ankara.edu.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Buna göre adaylar, sınav giriş belgelerini 03.04.2020 tarihinden itibaren sınav gününe kadar https://aday.ankara.edu.tr internet adresinden almaları gerekmektedir. Sınav Giriş Belgelerinde herhangi bir onaylatma işlemi yapılmayacaktır. Adaylar sınava, internet üzerinden aldıkları sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden herhangi birisi [T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Yeni Kimlik), süresi geçerli Pasaport, Mavi Kart, Geçici Kimlik Belgesi (Yeni kimlik çıkartmak için) KKTC Kimlik Kartı, Türk Silahlı Kuvvetleri Erbaş ve Erlerine Mahsus Kimlik Kartı (Subay-Astsubay kimliği, Kurum kimliği, İkamet İzni ve Sürücü Belgesi geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmemektedir.)] ile sınava alınacaklardır. Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacağını belirtti.

Tarım ve Orman İl müdürü baş, “ Sınav sonuç bilgileri ASYM tarafından 11.05.2020 tarihinde GKGM’ye teslim edilecek ve https://aday.ankara.edu.tr internet adresinden yayımlanacaktır. 28. 13.02.2019 tarih ve 30685 sayılı Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Uygulanması Hakkında Yönetmelikte belirtilen bitki koruma ürünleri bayilik ve toptancı izin belgesi verilecek kişilerde aranan şartları sınava başvuru yapıldığı tarih itibariyle sağlamadığı halde yanlış beyanda bulunarak sınava giren adayların sınavları başarılı olmuş olsalar bile geçersiz sayılacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim